Zegers staat voor avontuur bij SKNWK

Volgend jaar staat Ralph Zegers aan het roer bij vierdeklasser SKNWK. Voor veel mensen een verrassende stap, maar de trainer ziet dat zelf anders. “Ik voel me nergens te goed voor en een gezellige dorpsclub past bij mij”, zo vertelde hij in het programma CTV Voetbal.

Na periodes bij HVV’24 (hoofdtrainer) en Zeelandia Middelburg (assistent), begon Zegers dit seizoen als trainer bij JVOZ-O17. Echter maakt hij daar het seizoen niet af, want na de nodige strubbelingen besloot hij in onderling overleg om een punt te zetten achter de samenwerking. “Ik had in mijn eentje, zonder assistent of leider, 21 spelers onder mijn hoede. Daardoor moest ik veel spelers, maar ook ouders teleurstellen. Ouders kregen naar mijn idee steeds meer te vertellen, toen leek het ons niet verstandig om op deze manier verder te gaan. Het is mij gewoon een beetje tegengevallen bij JVOZ.”

Na jaren trainer te zijn geweest bij de senioren, maakte Zegers dus een uitstapje naar de jeugd. Tijdens zijn periode bij JVOZ heeft hij ondervonden dat het trainen van jeugd een andere tak van sport is in vergelijking met de senioren. “Je hebt met veel meer randzaken te maken. Die jongens zijn ondertussen ook bezig met school, ouders spelen een rol en de manier van communiceren op het gebied van teleurstellingen is veel belangrijker.” Ondanks dat het avontuur kort was en geen succes genoemd mag worden, heeft hij geen spijt van zijn keuze en kijkt hij positief naar de toekomst. “Ik wil gewoon weer lekker met die gasten op het veld staan, dat blijft toch het leukste wat er is!”