“Winnen is leuk, maar als we verliezen drinken we ook gewoon een biertje”

VV Arendskerke 4 is op het oog een team zoals alle andere lagere seniorenelftallen. Spelend op knollenvelden in de regio, op zaterdagmiddag. En na afloop natuurlijk een biertje, of zeven. Het plezier staat voorop en er wordt louter gelachen. Toch liggen de wortels dieper.

In Arendskerke 4 spelen vooral mannen die vroeger werden beschouwd als talentvol en jaren in een eerste elftal hebben doorgebracht. Ze bouwen rustig af in het vriendenteam, geleid door teammanager Marcel Beenhakker. “Marcel is het cement tussen de stenen. Hij regelt alles”, aldus Pim Wedding, die al sinds 2004 in het team zit. Wim Goedegebure en zijn neven Marco en Frank maken deel uit van het team. André Tange, Peter Kamstra, de gebroeders Eversdijk. Allen maakten faam in het eerste elftal en spelen nu voor het plezier bij Arendskerke 4.

Competitief
Ook al speelt Arendskerke 4 in de kelderklasse, er staat altijd iets op het spel. “Peter Kamstra scoorde vorig seizoen veel goals, twintig. Maar als-ie een wedstrijdje niet scoorde, zeiden we daar wat van”, zegt verdediger Wedding lachend. Alle statistieken worden bijgehouden. Ook op de clubsite. “Ik heb geen gele kaart meer gepakt, alleen een rode”, grapt Wedding. Hij roemt de sportiviteit binnen en buiten het veld. “We gaan er niet meer met gestrekt been in. Verliezen we, drinken we ook een potje bier en is het gezellig.”

Hecht
De band tussen de teamleden van Arendskerke 4 is heel hecht. Regelmatig worden er uitjes georganiseerd. “Elk jaar gaan we met de families naar Grathem in Limburg voor een toernooi. We verblijven dan met z’n allen op een camping en voetballen tussendoor een paar wedstrijdjes. Dat is altijd gezellig!”

Stoppen
Wedding maakt al jaren deel uit van Arendskerke 4, maar hij ziet steeds meer spelers afhaken. “Soms spelen er zoons mee van spelers. Ik stop pas als ik een keer samen heb gespeeld met mijn zoon Luuk. Er zit wel een houdbaarheidsdatum op voetbal. Ik merk dat ik minder wendbaar en explosief word”, besluit Wedding.