Sinds afgelopen seizoen is de kassa bij de entree van het Wesselopark weer voorzien van een vast team. Er kon een streep door de vacature en inmiddels zijn de vaste bezoekers van VV Kloetinge gewend aan de nieuwe gezichten.

Voor de meesten zijn Lonny en Els geen onbekenden. Ze komen van kleins af aan op het Wesselopark, al was dat in het begin niet voor het voetbalspelletje. “We korfbalden bij Blauw Wit. Onze wedstrijden vonden plaats op het voetbalveld van Kloetinge. Na ons eigen duel gingen we bij de voetballers kijken”, vertellen ze lachend.

De zusjes bezoeken de laatste jaren hondstrouw thuiswedstrijden van het eerste elftal. De twee volgen de verrichtingen voornamelijk vanuit de kantine. Meerdere keren werden ze geconfronteerd met de grote vraag naar vrijwilligers. “Toen we hoorden dat er mensen gezocht werden voor de bemanning van het entreehokje, leek ons dat wel wat” aldus Els.

We treden nu in de voetsporen van Arjaan Korsuize, wie had dat gedacht!” Lonny en Els hebben het in hun debuutjaar goed naar hun zin gehad. “Het contact met de stewards is goed en we proberen zelf ook nog wat extra´s te bieden aan de bezoekers, zo blijft het leuk” aldus Els. Met Pasen deelden de twee chocolade paashazen uit.

In december waren ze van plan om bezoekers een chocoladeletter aan te bieden. “Die wedstrijd ging helaas niet door. Het was de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar,” vertelt Lonny. ‘En zo zat ik thuis opeens met een hele stapel chocoladeletters. Ja, dat is het risico van ons vak” lacht ze. Echte problemen hebben ze nog niet ondervonden, al is het moeilijk om de leeftijd van sommige bezoekers in te schatten. “Soms geven we een kaartje van 6 euro en horen vervolgens dat de betreffende persoon de 65 al ruim gepasseerd is. Anderen nemen het compliment dankbaar in ontvangst mond.