Zaterdag-derdeklasser VV Kapelle kende vorig seizoen een sterk jaar en eindigde in de subtop. Ook dit seizoen wil de Bevelandse club weer hoge ogen gooien. Volgens doelman Justin Meulpolder is de club op de goede weg. “De vereniging is een nieuwe weg ingeslagen en wil op termijn een vaste waarde in de tweede klasse worden.”

De twintigjarige Meulpolder gaat beginnen aan zijn tweede jaar in de hoofdmacht van Kapelle en is ambitieus. “Mijn verwachting is dat wij met ons veelzijdige team voor een periode kunnen strijden. Dat is vorig jaar net niet gelukt, maar met de nieuwe trainer (Jaimy van Bloppoel) moet het dit jaar mogelijk zijn om een periode te pakken. En misschien zit er zelfs meer in.”

In de derde klasse verwacht de doelman dat het kampioenschap een tweestrijd zal worden. “Mijn verwachting is dat Zaamslag en RCS de titelfavorieten zullen zijn. Ik verwacht dat wij het deze twee teams heel lastig kunnen maken en dat wij ook bovenin mee gaan draaien. Als outsiders zie ik Luctor Heinkenszand, VCK en Walcheren. Ik verwacht dat Veere, VC Vlissingen en De Noormannen gaan strijden om de onderste plekken.”

De 20-jarige Meulpolder is te spreken over het nieuwe beleid binnen de club. “De samenwerking tussen het eerste-en het tweede elftal is verbeterd en er zijn twee goede trainers aangetrokken voor beide teams. Door deze weg in te slaan zijn wij als team in staat om beter te worden en onze doelstellingen te bereiken.”

De club wil op termijn naar de tweede klasse, maar ook Meulpolder eist veel van zichzelf. “Op tactisch inzicht kan ik nog een slag slaan. Daarnaast ben ik een jonge keeper en heb ik nog veel ervaring nodig om in te schatten hoe ik moet handelen in verschillende wedstrijdmomenten. Wanneer moet ik rust nemen en wanneer moet ik het spel snel hervatten? Dat zijn punten die mij enorm bezig houden.”