Hoofdklasser VV Goes overtreft dit seizoen alle verwachtingen. Zondagmiddag werd middenmoter Nuenen met 3-2 verslagen. Omdat concurrenten punten verspeelden, lonkt de derde periodetitel voor de Bevelandse promovendus.

 ‘’Wij hebben zó’n goede, ambitieuze ploeg’’, jubelde Remon de Vlieger na afloop. ‘’Complimenten voor het hele team. Het was een zware wedstrijd.’’ Goes had het inderdaad taai tegen nummer elf Nuenen. Halverwege stond het 1-1 door treffers van Remon de Vlieger en Jamey Raas. ‘’Nuenen wilde wel opbouwen, maar dat kon niet omdat wij zo goed druk zetten’’, analyseerde de 25-jarige spelmaker het eerste bedrijf.

De tweede helft moest de ploeg van trainer Rogier Veenstra alle zeilen bijzetten om te overleven. Erwin Franse had de 2-1 op het scorebord gezet en Daniël Wissel tekende de 3-1 aan, maar Nuenen vond toch weer de aansluiting via Tim Rerimassie: 3-2. ‘’Toen die 3-2 viel, ontstond er wat paniek bij ons’’, aldus De Vlieger. ‘’We gingen tegen onszelf voetballen. Zij gingen opportunistisch spelen, dan is het alleen maar tegenhouden. En dat hebben we gedaan.’’ Doordat UDI’19 verrassend verloor van Juliana’31 en Halsteren niet verder dan een remise kwam bij Groene Ster, gaat Goes alleen aan kop in de derde periode. ‘’Als je zo dichtbij bent, moet je ‘m pakken ook’’, stelde De Vlieger. ‘’Volgende week spelen we tegen BVC, die ploeg staat veertiende. We moeten honderd procent de nacompetitie halen. We hebben het in eigen hand.’’

De Vlieger verdedigt volgend seizoen de clubkleuren van VC Vlissingen. ‘’Ik wil in stijl afscheid nemen’’, sprak de linkspoot. ‘’Ik heb hier twee jaar met plezier gevoetbald en heb een goeie band met iedereen binnen de club.’’ Toch zou promotie naar de Derde Divisie hem een dubbel gevoel geven, geeft hij toe. Maar dat is voorlopig niet aan de orde. ‘’De Derde Divisie is echt nog een lange weg’’, besloot De Vlieger.