Op 30 september 2018 liep het in het Kras Stadion fout af voor GOES-spits Daniël Wissel. In en tegen Volendam (toen een topaffiche) liep hij een kruisbandblessure op. De Middelburger is stellig over zijn terugkeer.

,,Dat ik er misschien verstandig aan doe om een jaartje bij Kloetinge of Zeelandia Middelburg ritme op te doen, wordt me dan geadviseerd. Dat ik daar eerst weer veel moet gaan scoren. Ik zou niet weten waarom.” Duidelijke taal van Daniël Wissel, die geen twijfel kent over een succesvolle terugkeer bij GOES. Begin maart stond hij weer voor het eerst op het veld, een terugkeer in de voorbereiding op het nieuwe seizoen moet haalbaar zijn. Wissel: ,,Ik loop een week of drie á vier voor op schema. Na mijn operatie heb ik eigenlijk nog geen enkele tegenslag gekend. Het vocht was ook al binnen een paar dagen uit m’n knie.”

Brancard
Na het ‘ongeval’ – beelden die hij nooit terug gaat kijken – sliep Wissel de eerste drie weken in de woonkamer. ,,We waren thuis aan het verbouwen en hadden even geen trapleuning. Lastig allemaal, en ik had ook nergens energie voor. Pijn had ik gelukkig niet.” Wissel scheurde zijn kruisband af, maar met zijn meniscus, achterste kruisband en binnenband was gelukkig weinig aan de hand. ,,Pijn had ik alleen de eerste dertig seconden nadat het gebeurde. Toen ik op de brancard lag zei ik eerst nog dat ik het nog even wilde proberen. Maar eigenlijk wist ik al gelijk dat het m’n kruisband moest zijn.”

Onderhouden
Wissel, student Communicatie en stagelopend bij Rijkswaterstaat, is twee keer per week bij de fysio en drie keer per week in de sportschool te vinden. ,,Benen trainen hè. Fysiek ben ik sterker geworden. Eigenlijk gek dat je dat nu wél traint terwijl je niet fit bent. Als ik straks weer voetbal wil ik dit zeker blijven onderhouden.