VV Goes moet zich nog twee keer maximaal opladen

©Foto: VV Goes

Ternauwernood schakelde VV Goes het Gelderse Silvolde uit in de nacompetitie om promotie naar de derde divisie. Twee wedstrijden is de Bevelandse hoofdklasser nog verwijderd van promotie. Aan het woord rechtsachter Klaas van Hecke (20).

‘’We draaien de laatste tijd echt super en zitten in een flow’’, zegt Van Hecke monter. De vleugelverdediger staat symbool voor het Goes van dit seizoen. Van Hecke is jong, energiek en ambitieus. Al vloeit de energie langzaamaan weg bij het keurkorps van Rogier Veenstra. ,,Ik moet zeggen dat ik ‘m ook aardig begin te voelen’’, bekent Van Hecke.

,,Afgelopen donderdag kreeg ik al een tik tegen m’n bovenbeen. Meerdere jongens voelen die verzuring.’’ Maar verslappen? Nee, dat is uit den boze. ,,Dit zijn de mooiste wedstrijden’’, stelt Van Hecke. ,,Iedereen beseft dat we ontzettend dichtbij zijn. Nu wil je het afmaken ook.’’

Tegen Silvolde wankelde Goes, maar hield het stand. Doelman Brian Meulmeester vertolkte een hoofdrol door onder meer een strafschop te stoppen. ,,Brian speelde inderdaad een hele grote rol’’, blikt Van Hecke terug. Mede door het uitstekende optreden van Meulmeester speelt VV Goes nog twee potjes. Be Quick 1887 is de tegenstander.

Donderdag is het heenduel in Goes, zondag valt de beslissing in Groningen. ,,Ergens had ik het liever andersom gehad’’, baalt Van Hecke. ,,Dan hadden we het thuis kunnen afmaken.’’ Desondanks is het vertrouwen in een goede afloop groot. ,,We hebben dit seizoen bewezen een goede ploeg te zijn. Het is gelijk een mooie meting om tegen een derde-divisionist te spelen. Be Quick heeft afgelopen seizoen al aardig wat tikken gehad.’’

VV Goes wil de laatste tik aan Be Quick 1887 maar wat graag uitdelen. ,,Promoveren we niet, dan zal het toch hard aankomen en voelen als een teleurstelling’’, stelt Van Hecke. Met de talentvolle Arnemuidenaar voorop in de strijd, trapt Goes donderdag om 19:45 uur af tegen de formatie uit het hoge noorden. ,,We maken zeker wel kans’’, besluit Van Hecke.

 

Total
22
Shares