In het seizoen 2013/2014 kwam VV Borssele voor het laatst uit in een competitie met standaardteams. De laatste seizoenen kwam de formatie uit in de zogenaamde reserveklasse. Volgens secretaris Onno Wagenaar zal de club ook de komende seizoenen in de reserveklasse uitkomen. “De verwachting is dat de VV Borssele nooit meer in de standaardklasse zal uitkomen.”

De 47-jarige Wagenaar is geboren en getogen in Borsele en is dit jaar veertig jaar lid van de plaatselijke trots. “Ik ben afkomstig uit een echte voetbalfamilie. Mijn vader, mijn broer en ik voetbalden allemaal bij de VV Borssele. Mijn zoon Max is ook lid van de vereniging en maakt regelmatig zijn opwachting in het eerste elftal. Ik heb nog geen enkele wedstrijd van hem gemist.”

De toekomst voor de vereniging ziet er echter somber uit. Dit seizoen heeft de vereniging twee teams die uitkomen in de reserveklasse. “Het wordt steeds moeilijker om twee elftallen op de been te houden. Waarschijnlijk moeten we terug naar één elftal en hopen dat we daarvoor voldoende spelers overhouden. De beslissing hierover wordt eind van het seizoen verwacht.”
Het wordt voor VV Borssele steeds moeilijker om het ledenaantal intact te houden. “We tellen momenteel een kleine honderd leden. Dit ledenaantal loopt de laatste jaren langzaam terug, vanwege de geringe aanwas vanuit de jeugd en de ouder wordende spelers die stoppen.”

Ondanks een terugloop van het ledenaantal kan VV Borssele bestempeld worden als een warm nest. “VV Borssele is een vereniging van echte vrienden. De basis is gelegd door jongens die op Borsele wonen, maar veel vrienden vanuit Middelburg en Terneuzen hebben zich in de loop der jaren ook bij de vereniging aangesloten. Eenmaal bij de club verlaat je de club niet snel meer. Veel oud-spelers die op Borsele hebben gewoond, en nu elders wonen, blijven de club trouw.”

Voor komend seizoen hoopt de vereniging weer nieuwe leden te werven. “Iedereen die van voetbal en gezelligheid houdt, is bij ons welkom. De randvoorwaarden zijn prima ingevuld, met een prachtig complex en keurig verzorgde tenues. Een paar jaar geleden is onze kantine afgebrand en hebben we met hulp van onze leden weer een prachtige kantine opgebouwd. “