Bevelanders (2)

 

Op 4 februari 2018 bestond VV Bevelanders 75 jaar. Toch zijn nog niet alle festiviteiten voorbij. De gehele tweede seizoenshelft staan er tal van activiteiten op het programma.

Marieke Mast maakt deel uit van de jubileumcommissie. Net als haar man Robert is ze nauw betrokken bij de club uit Kamperland. Man steekt vrouw aan met voetbalvirus, zou je denken. Toch is dat niet het geval bij de familie Mast. ,,Mijn hele leven ben ik al lid van deze club”, vertelt Mast. ,,Ik heb er zelf gevoetbald, ook toen de kinderen er al waren. Via mij is ook Robert bij de club terechtgekomen. Hij zit nu in de TC en hij was dit seizoen zelfs nog even interim-trainer na het vertrek van Huseyin Dogan. Zelf zit ik in de evenementencommissie.”

8200 euro
En het is druk met evenementen bij de zaterdag-derdeklasser. Want samen met Marinka Clement, Matthijs Klaasse, Joke Clement-Dalebout, Thom Meulenberg, Richard Clement, Martin Pijnenburg, Wesley de Haze, Theo de Visser en Kees Geldof maakt ze deel uit van de jubileumcommissie. Inmiddels zijn er al enkele evenementen achter de rug om het jubileumjaar zodoende op te fleuren. ,,6 januari hebben we afgetrapt met een sponsorloop. En geloof het of niet, maar er is 8200 euro opgehaald. Dat geld gaat naar Alpe d’HuZes. Vier Kamperlandse dames gaan daaraan deelnemen. Van het opgehaalde bedrag is er 4000 euro geschonken aan de dames van Alpe d’ Huzes, 1000 euro is gereserveerd voor het jubileum en 3200 euro voor de eigen vereniging. We hebben 238 leden, en 141 daarvan namen deel aan de sponsorloop. Prachtig.”

Slaapfeestje
De sponsorloop ging samen met het uitdelen van plaatjesboeken, waarbij een lid zijn eigen foto terugziet op de cover. De voetbalplaatjesactie organiseert Bevelanders is combinatie met Albert Heijn & Etos Kamperland. De tweede activiteit vond plaats op 3 februari. ,,Eigenlijk bestonden we op 4 februari 75 jaar, maar dat was een zondag. De zaterdag waren er twee jubileumwedstrijden, een receptie én een feestavond.” Twee weken later was de jeugd aan de beurt. ,,We zijn onlangs met twee volle bussen naar NAC-AZ geweest. En in mei staat er nog iets op stapel.” Want dan mag alle jeugd op het voetbalveld komen slapen. ,,Ook de oudere jeugdteams vonden dat een leuk idee. Slapen op het voetbalveld: zoiets verbindt enorm. Of ja, van slapen komt nooit veel terecht…”