Voetballen met chocola en prosecco

Het plan om een damesteam op te richten mislukte bij Hansweerste Boys, maar het idee van het damesvoetbaltoernooi slaagde wel. Noppen&Pumps bleek een doorslaand succes. Want waar speel je nou een voetbaltoernooi terwijl je tussendoor extensions kunt laten zetten?

Hansweertse Boys mag zich in de handen wrijven met Janine Commee. Vorig jaar deed zij samen met de bestuursleden Frank Quakkelaar en Jankees Schrier nog alle moeite om een damesteam op te richten bij de club, nadat een kennis had aangegeven dat haar team bij Kruiningen uit elkaar viel. Commee:,, Maar het bleek lastig om genoeg speelsters te werven. We hebben nog aan de KNVB gevraagd om aan een zeven-tegen-zeven-competitie mee te doen, maar dat nam te veel tijd in beslag.” Toch liet de Hansweertse het er totaal niet bij zitten. ,In de tussentijd was namelijk het idee opgeborreld voor een uniek damestoernooi. Nadat het damesteam was afgeketst vond het bestuur wel dat we dat plan moesten voorzetten.”

Op 13 mei 2017 vond dan ook Noppen&Pumps plaats, een zeven-tegen-zeven-toernooi waaraan zes damesteams meededen. De zogenaamde side-events namen een prominente rol in. ,,De dames konden een gratis glaasje prosecco krijgen, Chocolate Lovers bood heerlijke lekkernijen aan, New Fashion Style liet de nieuwste modetrends zien; dat soort dingen. Uiteindelijk waren er acht leuke en diverse kraampjes, terwijl een DJ zorgde voor heerlijke deuntjes.” Bij de loterij werden twee hoofdprijzen verloot: Een weekeind gratis cabrio rijden, beschikbaar gesteld door Automotions. De tweede grote prijs was een weekeind weg voor twee personen (ladies only), gearrangeerd door Personal Touch Travel. Commee hoorde veel positieve geluiden, mede door de inzet van vele vrijwilligers. ‘’We gaan ervan uit dat er in 2018 een vervolg gaat komen.”

Wil je met jouw team alvast je interesse kenbaar maken voor het toernooi van 2018? Stuur dan even een mailtje naar noppenenpumps@gmail.com.