Sven-Heijboer-zwaait-af-met-kampioenschap-bij-JO19-van-MZC’11

Waar Sven Heijboer als speler van MZC’11 strandde in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse, daar pakte hij als trainer van de JO19 wel een prijs. En niet zomaar eentje, hij werd met zijn ploeg kampioen in de eerste klasse. Het is tevens na acht seizoenen zijn voorlopige afscheid van het trainerschap.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear
“Het was voor mij mooi zo. Na acht jaar actief te zijn geweest als trainer bij de jeugd én zelf voetballen bij het eerste elftal is het even tijd voor een andere invulling. De weken zaten helemaal volgepland met trainingen en wedstrijden. Nu wil ik me voorlopig even alleen richten op het zelf voetballen bij het eerste elftal. Dat kost ook de nodige energie wil je dat goed doen en het maximale kunnen geven.”

Maar om dan afscheid te nemen van de rol als trainer met een kampioenschap, dat kan natuurlijk niet mooier. “Het was een prachtig seizoen en de jongens hebben het ook absoluut verdiend. Het zegt ook veel over de potentie die hier bij de jeugd aanwezig is. Dat is voor ons als MZC’11 ook wel belangrijk om die gasten door te laten stromen en op een mooi niveau bij de senioren zichzelf verder te laten doorontwikkelen.”

De titel pakken was voor Heijboer en zijn ploeg overigens niet het absolute doel dit afgelopen seizoen, maar bovenin meedoen in de eerste klasse stond wel rood omcirkeld. “We wilden vooral jongens opleiden om daarna de stap naar de senioren te laten maken. Een aantal jongens heeft ook gedurende het seizoen al meegetraind ook bij de eerste- en tweede selectie en ook al af en toe wat minuten gemaakt. Komend jaar zullen een groot deel van deze groep bij het eerste en tweede ook aansluiten en mogen ze daar proberen om zichzelf te meten en te laten zien. Ik ben vooral trots hoe ze het dit seizoen gedaan hebben en dat ik een onderdeel ben geweest van hun ontwikkeling als voetballer. Om dan samen dat af te sluiten met een kampioenschap, dat is toch wel iets onvergetelijks voor iedereen.”

Het was voor Heijboer, die in het bezit is van een UEFA-B diploma, overigens als trainer zijn eerste (en dus voorlopig enige) seizoen bij de JO19. “Daarvoor heb ik nog de JO17 en de JO15 gedaan, terwijl ik ook nog heb geassisteerd bij de toenmalige D-pupillen. De jeugd trainen is prachtig, maar kost enorm veel tijd en energie. Ik woon sinds een tijdje samen en dan merk je wel dat het allemaal veel impact heeft ook op je privéleven. Dat wilde ik even een stukje beter inregelen en dan moet je keuzes maken. Voor mezelf een makkelijke, want zelf voetballen is en blijft zonder enige twijfel nog altijd het allermooiste om te doen. Dus heb ik besloten om het trainerschap eventjes te ‘parkeren’ en mezelf volledig te focussen op mijn rol als speler bij het eerste elftal.”

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoereeDaar hoopt bij komend seizoen opnieuw een gooi te kunnen doen naar de prijzen en een eventuele promotie. “We hebben dit seizoen een goede start gehad, met een periodetitel als prijs. Daarna hebben we wedstrijden gehad die onnodig werden verloren. We kregen veel blessures en dat was moeilijk op te vangen doordat de selectie niet heel breed bleek achteraf. Gelukkig komen er nu vanuit de jeugd een aantal jongens door met potentie. Dus wellicht kunnen die aanhaken, leren én van waarde zijn voor de club. Dat is het doel van de jeugdopleiding uiteindelijk. Hopelijk maken een aantal de stap en zien we hen de komende jaren terug in het eerste of tweede elftal hier.”

Klik op MZC’11 voor meer artikelen over de club
Klik op MZC’11 voor meer informatie over de club