Na vijf jaar bij SSV’65 vond Stefan Francke het mooi geweest en was het tijd om terug te keren bij de club waar hij zijn eerste stapjes op het voetbalveld had gezet. De 28-jarige centrale verdediger is een van de oudere spelers binnen de selectie van Wolfaartsdijk en probeert met zijn ervaring en bagage de jonge gasten wat mee te geven.

Het was een bewuste keuze. Na jaren bij JVOZ, Kloetinge en SSV’65 wilde Francke graag een stapje terug doen. Hij had last van zijn knie, ging samenwonen in Vlissingen en had door werk en studie weinig tijd en zin om drie keer in de week naar Goes te rijden. Toen was de keuze simpel.

Ik kom oorspronkelijk van Wolfaartsdijk, dus daar hoefde ik niet lang over na te denken.” Tot op heden heeft hij nog geen seconde spijt gehad van die keuze, maar het verschil in niveau tussen zijn vorige club en de huidige is aanzienlijk. Toch heeft hij daar geen moeite mee. “Ik doe het nu puur voor de ontspanning.

We hebben een jonge groep en je ziet dat veel jongens nog veel dingen moeten leren, maar dat is niet erg.” De uitgesproken ambitie om voor een periodetitel te gaan vindt hij nog wel iets te hoog gegrepen, al ziet hij potentie. “Het zijn echt nog jongetjes, maar als ze lang bij elkaar blijven weet je het nooit.”

Aansturen
Behalve voetballen voor de ontspanning, hoopt Francke zijn teamgenoten ook nog iets bij te brengen. Hij merkt dat iedereen bereid is om wat te leren en dus probeert hij van achteruit de boel aan te sturen. Vroeger was hij een middenvelder met veel kilometers in de benen, tegenwoordig heeft de linker centrale verdediger het liefst de bal aan de voet en probeert hij door middel van zijn ervaring de situatie te lezen. Daarnaast merkt hij dat het fanatisme begint af te nemen, ondanks dat hij bij een nederlaag nog best even chagrijnig is. Maar dat is ook een beetje de vereniging volgens Francke. “Het hoofddoel is om een gezelligheidsvereniging te zijn.”

Ondanks die gezelligheid merkt de routinier wel dat de club stapjes probeert te maken. “Er wordt wel over zaken nagedacht. Er komt nu misschien een ‘technische commissie’, dan wordt het toch steeds wat serieuzer. Dan kunnen we Wolfaartsdijk weer een beetje op de kaart zetten!”