Sommeijer is uitgeraasd bij DWO'15

Hardlopen in de zomerstop? Vroeger, in zijn periode bij Volharding, kwam het niet eens bij John Sommeijer op. De laatste jaren was dat wel anders, maar het legde hem dan ook geen windeieren. Vorig seizoen, op zijn 36e, stond Sommeijer nog iedere zaterdag op het wedstrijdformulier bij DWO’15. In de basis welteverstaan. Maar de topschutter van weleer vindt het nu mooi geweest.

Voor de winterstop zorgde Sommeijer nog voor de doelpunten bij DWO’15. ,,Maar na de winter hadden onze twee buitenspelers last van blessures. En op mijn leeftijd heb je gewoon aanvoer nodig, anders wordt het lastig”, vertelt Sommeijer met een glimlach.

Na de winter werd hij steeds vaker achterin geposteerd. Wederom lachend: ,,Alles zakt af hè, naarmate je ouder wordt. Dat geldt ook voor je positie in ’t veld. Ik had er tot het laatste toe plezier in, maar ik kon voor dit seizoen niet meer garanderen dat ik altijd kan trainen.” Wel vertelde Sommeijer de nieuwe trainer Marvin Paauwe (komt over van JVOZ, red.) dat hij in geval van nood een beroep op hem kan doen. Sommeijer: ,,Maar in principe wil ik vast in het derde of vierde elftal gaan voetballen. Ik wil er gewoon niet meer 26 wedstrijden aan vast zitten. Ik heb ook nog een vrouw die voetbalt, een dochter die zwemt en een zoontje die fanatiek met voetbal bezig is.”

Voetbalschool Jong United
Dat zoontje heet Siem, is zeven jaar, en gek van voetbal. Zo gek zelfs dat Sommeijer senior iedere vrijdag naar Terneuzen rijdt om Siem mee te laten trainen met Voetbalschool Jong United. ,,Geweldig”, zegt Sommeijer daarover. ,,En zelf train ik hem ook. Laten we hopen dat hij later wat meer geluk heeft dan ik.” Sommeijer doelt daarmee op de blessures die hem hebben geteisterd. ,,Op m’n twintigste scheurde ik m’n kruisband. Een aantal jaren later gebeurde dat nogmaals.”

De midden-dertiger is in ieder geval blij hoe hij het eerste elftal achterlaat. ,,Met Marvin is er een jonge en ambitieuze trainer, en met Frank Oostdijk, Pieter de Vos (beiden Nieuwdorp), Joel Danielse, Rick Witkam (beiden Kapelle), William de Ridder (GOES 2) en Rafaël Pinto (JVOZ) zijn er leuke spelers aangetrokken.”