niels-mulder-vvpatrijzen

Steeds vaker zien we vandaag de dag dat clubs moeite hebben om in alle leeftijdscategorieën teams op de been te brengen. De oplossing ligt dan simpelweg in samenwerking, alle verenigingssentimenten ten spijt. Waar SV Nieuwdorp, Lewedorpse Boys en v.v. Borssele al langer hun krachten bundelen in een SJO zal vanaf het nieuwe seizoen ook v.v. Patrijzen zich daarbij voegen.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear
“En dan gaat het vooral over een samenwerking met betrekking tot onze oudere jeugd, vanaf de JO13. De jongere leeftijdsgroepen die willen we allemaal nog zoveel mogelijk op het eigen dorp actief laten zijn. Begin vorig jaar hebben er al gesprekken plaatsgevonden tussen hoofdbesturen en jeugdcommissieleden van Patrijzen en SJO Lebo/Nieuwdorp/VVB. Daarbij hebben we vooral gekeken naar de toekomstige ontwikkelingen qua jeugdleden bij de verschillende clubs. We kwamen daarbij tot de conclusie dat we elkaar simpelweg nodig hebben gezien de afnemende aantallen in bepaalde leeftijdsgroepen. Wel hebben we als uitgangspunt genomen, dat jeugdleden die op basisschool zitten zo veel als mogelijk op het eigen dorp in hun vertrouwde omgeving actief blijven”, legt Niels Mulder, jeugdvoorzitter van v.v. Patrijzen de stap van zijn vereniging uit.

Op het vlak van meisjesvoetbal heeft de club uit ’s Heerenhoek al een prima lopende samenwerking met ’s Heer Arendskerke, terwijl bij de senioren er al een gezamenlijk elftal met SV Nieuwdorp in competitie is. “Dus we steken ons hoofd niet in het zand qua samenwerking. En we zien het ook om ons heen, dat er steeds meer clubs met elkaar de krachten moeten bundelen om te kunnen overleven en om ervoor te zorgen dat (jeugd)leden zichzelf kunnen ontwikkelen als voetballer in hun eigen leeftijdscategorie. De laatste tijd was het zo, dat het pure noodzaak was om jeugdspelers door te schuiven of met dispensatie te laten spelen. Met deze nieuwe samenwerking tussen de verschillende clubs willen we dat dus voorkomen voor de toekomst.”

Mulder is zelf oud-speler van het eerste elftal bij v.v. Patrijzen én SV Nieuwdorp, dus die verenigingen en culturen kent hij meer dan goed. Toen zijn kinderen bij Patrijzen gingen spelen vond hij ook dat hij zichzelf als vrijwilliger diende in te zetten. Dat werd dus, mede ook gezien zijn werk als voormalig directeur op een basisschool en huidige functie als teamleider bij Scalda, een rol als jeugdvoorzitter. “Dat is enorm uitdagend en heeft raakvlakken met mijn werk. Het is leuk om te proberen op een zo harmonieus mogelijke manier alle geledingen en neuzen dezelfde kant op te laten kijken. Er geldt maar één belang en dat is het voetbalplezier van de jeugd. Daar doen we alles voor en kijken we bewust ook richting de toekomst. En daarom is dus bij de jongens vanaf JO13 én ook voor het meisjesvoetbal vanaf MO13 toetreding tot de SJO noodzaak.”

De jeugdcommissies en hoofdbesturen zijn nu druk bezig de randvoorwaarden te bespreken en is er volop overleg met leiders/trainers over onder meer de teamindelingen. “Het is essentieel voor de toekomst en doorstroming van de jeugd bij alle aangesloten clubs en dus ook voor ons. Vanaf het komende seizoen zal de nieuwe SJO in competitie gaan. Ik heb er alle vertrouwen in, alle clubs staan er positief in en we hopelijk dat we eindelijk weer een normaal seizoen kunnen gaan spelen, want dat is waar iedereen nog het meeste naar toeleeft.”

Klik hier voor meer artikelen over VV Patrijzen.
Klik hier voor meer informatie over VV Patrijzen.