Na de degradatie van vorig seizoen uit de derde klasse, is Rillandia aan een nieuw avontuur begonnen. De ploeg kende een niveautje lager een valse start, maar heeft inmiddels de weg naar boven gevonden. Volgens sterkhouder Wannes Kloet gaat het de goede kant op voor zijn ploeg. “We raken steeds beter op elkaar ingespeeld.”

De 25-jarige Kloet is een centrale verdediger en speelt al zijn gehele voetballoopbaan voor Rillandia. “Ik heb niet de ambitie om hier ooit nog te vertrekken. Ik ben al achttien jaar lid van de vereniging, heb het uitstekend naar mijn zin en hoop over twee of drie jaar weer terug te keren in de derde klasse. Gezien onze spelersgroep is dit ook een realistisch doel.”

In vergelijking met vorig seizoen is de gemiddelde leeftijd in de eerste selectie bij Rillandia enorm gedaald. “Veel basisspelers hebben ons verlaten en daardoor hebben wij noodgedwongen veel jeugd door moeten schuiven. We zijn dit seizoen dan ook zonder doelstelling begonnen, maar het gaat steeds beter en de sfeer is uitstekend. Daarnaast is het een goede ontwikkeling dat de jeugd minuten kan maken. Dat zal op lange termijn zijn vruchten afwerpen.”

Om de stap naar de top van de vierde klasse te maken, moet de ploeg volgens Kloet op een aantal vlakken verbeteren. “We zijn bezig aan een wisselvallig seizoen, maar dat heeft puur te maken met het gebrek aan ervaring binnen onze ploeg. Ik behoor tot de oudere spelers en ben nog maar 25 jaar. Voetballend zijn wij eigenlijk nooit de mindere, maar we missen de nodige rust en maken vaak slechte keuzes.”

Een andere charme van de vereniging is de sfeer. “Voor een klein dorp als Rilland is de plaatselijke trots enorm belangrijk. Voetbal brengt de mensen dichter bij elkaar en de club is een ware ontmoetingsplek.”