Olaf Willemse gaat op voor zijn 25e seizoen bij Bruse Boys

Je ziet het tegenwoordig nog maar zelden: spelers die hun hele voetballeven uitkomen voor één club. Maar bij Bruse Boys loopt er in de eerste selectie nog altijd zo een speler rond. Olaf Willemse was zes jaar toen hij zich aanmeldde bij ‘Bru’ en begint komend seizoen aan een jubileumjaar, namelijk het 25e seizoen in het paarse shirt. “Ik ben geboren en getogen bij Bruse Boys, hier hoor ik thuis.

In het verleden kreeg Willemse wel degelijk telefoontjes van geïnteresseerde clubs, maar mede vanwege zijn werk besloot hij iedere keer opnieuw om ‘zijn club’ trouw te blijven. “Ik was werkzaam door het hele land en dan is het heel lastig om altijd maar te kunnen trainen. Drie keer in de week was voor mij dan sowieso geen optie.” Maar niet alleen zijn werk hield hem bij Bruse Boys, ook zijn vrienden en de warmte van de club hebben hem altijd kunnen overtuigen om actief te blijven op het prachtige ‘Volharding’, het complex van de club.

REALISTISCH
De 31-jarige verdediger is bezig aan veertiende seizoen in de hoofdmacht en heeft dan ook de nodige hoogte- en dieptepunten meegemaakt. Van promoties naar de eerste klasse en degradaties weer terug naar de tweede klasse. Helaas was het voor de ‘Bru-fans’ afgelopen seizoen weer tijd voor een degradatie. Willemse is realistisch wanneer hij terugblikt op dat jaar. “Aan het begin van het seizoen heb je de hoop om te handhaven, maar halverwege was duidelijk dat het een heel lastig verhaal ging worden. We kwamen kwaliteit te kort, vooral in de breedte.” De ploeg van Marco Groeneveld degradeerde dus naar de tweede klasse en logischerwijs wordt de ploeg voor dit seizoen meteen gezien als topfavoriet voor de titel. Willemse tempert die verwachtingen, mede vanwege het vertrek van spelers als Dorst, Adelaar en Van de Berge. “We willen heel graag zo lang mogelijk bovenin meedoen. Een plek bij de eerste vijf en een periode is volgens mij realistischer dan meteen te roepen dat we wel even kampioen gaan worden.”

FANATIEK
Door het vertrek van vaste basiskrachten, zullen andere jongens nu op moeten staan. Naast de ervaring die nieuweling Quist brengt, wordt de selectie vooral aangevuld met jonge talenten. In die talenten heeft Willemse vertrouwen, maar daarnaast hoopt hij ook dat zijn jongere broertje Mats komend seizoen weer laat zien hoe goed hij kan voetballen. “Mats is een fantastische voetballer. Als zijn kop goed staat, is hij voor ons ongelooflijk belangrijk.” De ploeg kent dus een aantal nieuwe spelers, maar de trainer is, ondanks dat hij vorig jaar had aangekondigd te vertrekken hetzelfde. Tot tevredenheid van Willemse. “Marco is echt een voetbalfanaat. Voetbal is alles voor hem. Hij zorgt ervoor dat de motivatie hoog blijft en dat iedereen fanatiek is. Voor mij en de rest van de selectie was het helemaal geen issue of hij wel of niet moest blijven.” Dat fanatisme van zijn trainer is wel iets waar hij zich in herkent. “Ik ben nu 31, maar nog veel te fanatiek om te stoppen. Daar denk ik dus ook nog niet over na.” Voorlopig kunnen de Zeeuwse voetballiefhebbers dus nog blijven genieten van de clubman van Bruse Boys.

Geef een reactie