Nieuwe kantine startschot VV Wolfaartsdijk

Vaak is een voetbalclub veel meer dan alleen een plek waar voetballiefhebbers bij elkaar komen om te genieten van de mooiste sport die er is. En dat is zeker bij VV Wolfaartsdijk het geval. De club draait op vrijwilligers, maar ook spelers van het eerste elftal zijn niet te beroerd om daar hun steentje aan bij te dragen.

Richard Driedijk (20) is zo’n speler. Drie jaar geleden maakte hij de stap naar de senioren, maar dat is niet zijn enige functie. Op de website van de club schrijft hij verslagen over de prestaties van zijn team, want dat is hard nodig volgens hem. “We moeten de boel een beetje levendig houden!”

Vanwege zijn rol als verslaggever is Driedijk op de hoogte van alles en analyseert hij moeiteloos het afgelopen seizoen van zijn club. “Ik ben licht positief. Het was minder dan gehoopt, maar het was weer beter dan het seizoen daarvoor.” De selectie van Wolfaartsdijk kent komend seizoen veel jonge spelers, de oudste is slechts 25 jaar, waardoor Driedijk ondanks zijn eigen jonge leeftijd een rol als ‘leider’ voor zich ziet weggelegd. “Ik heb dat van nature wel een beetje in mij.” Wat betreft de verwachtingen wil hij niet te ver op de zaken vooruitlopen. “Ik denk dat dit een beetje een rijpingsjaar wordt. Als we dan alles bij elkaar kunnen houden, moeten we volgend seizoen in staat zijn om een periode te pakken. Het doel is om binnen nu en drie jaar in de derde klasse te komen.”

Kantine
Maar ook buiten het veld staat de club niet stil. Onder aanvoering van de nodige vrijwilligers is er deze zomer begonnen met het upgraden van de kantine. Als alles volgens plan verloopt, wordt tijdens de eerste thuiswedstrijd de nieuwe keuken en bar geopend. Een bar met acht tappunten, speciaal bier en professionele ‘look’. Een goede zaak volgens Driedijk. “De kantine is in trek en zorgt voor veel omzet. Men kan nu gezellig blijven hangen, dat hoort bij de club!”

Geef een reactie