Peter Aertssen is per ingang van het seizoen 2020-2021 aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van de damesselectie van MZC’11. Dit is tot stand gekomen uit een goed gesprek met de Technische Commissie en beide partijen zijn dan ook verheugd om de samenwerking te kunnen melden.

Voor velen is de 64-jarige Aertssen geen onbekende in het vrouwenvoetbal in Zeeland. Hij is al jaren nauw betrokken en heeft zijn strepen verdiend, onder andere als voormalig trainer van de dames bij Wolfaartsdijk/’s-Heer Arendskerke. Ook had hij in het verleden de rol van ambassadeur bij de KNVB van het Zeeuwse vrouwenvoetbal, iets wat zeker geen ondankbare taak is. Als ambassadeur word je bijvoorbeeld afgevaardigd bij huldigingen van kampioenen, maar ben je ook betrokken bij de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Zeeland.

Met zijn passie voor het vrouwenvoetbal was het dan ook geen schok dat de pensionada afgelopen zomer de Oranjeleeuwinnen achterna reisde en letterlijk op de voet volgde tijdens het WK in Frankrijk. Door de prestaties van onze vrouwen reden Peter en zijn vrouw met de camper van hot naar her en deelden ook zij mee in de oranje gekte in de verschillende Franse steden.

MZC is als vereniging van mening dat de opgedane kennis en ervaring van Aertssen een uitstekende impuls kan zijn voor onze damesafdeling en leidt tot een prominente rol binnen het vrouwenvoetbal in de regio. De Dames 1 zal in het komende seizoen uitkomen in de Zaterdag 3e klasse D.

Kijk hier voor meer informatie over MZC’11
Kijk hier voor meer artikelen over MZC’11

Bron: MZC’11