Waar kleinere clubs groot in kunnen zijn. Een vereniging hoeft geen vele honderden leden te hebben om gezellig en levend te kunnen zijn. Dat bewijzen ze in Kruiningen wel.

Waar kleinere clubs groot in kunnen zijn. Een vereniging hoeft geen vele honderden leden te hebben om gezellig en levend te kunnen zijn. Dat bewijzen ze in Kruiningen wel. Zo werden in januari alle vrijwilligers in het zonnetje gezet door de Bevelandse voetbalvereniging en staat er in maart weer een voetbalquiz op het programma.

Ook sportief gaat het goed met Kruiningen. De ploeg heeft goede papieren om zich te handhaven in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal en heeft voor komend seizoen een nieuwe trainer aan zich gebonden.

 Vrijwilligers
Zoals iedere amateurclub kan ook Kruiningen niet zonder vrijwilligers. Dat zijn de mensen waar een club op steunt, de drijvende krachten achter alles wat de vereniging draaiende houdt. Om die vrijwilligers te bedanken hebben ze op de Kruse Mat een speciale avond georganiseerd om hen in het zonnetje te zetten. Onder het genot van een hapje en een drankje werden zij door het bestuur bedankt voor al het werk dat het afgelopen jaar is verricht bij Kruiningen. De avond werd een groot succes, nu pas werd duidelijk hoeveel vrijwilligers de club heeft. En dan te bedenken dat niet eens iedereen aanwezig kon zijn. De club hoopt dat iedereen die niet kon komen er volgende keer wel is, want vrijwilligers zijn goud waard.

Quiz
Bij het organiseren van de voetbalquiz van Kruiningen zijn bijvoorbeeld ook hard vrijwilligers nodig. Op donderdag 29 maart wordt deze voor de derde keer gehouden. Peter van de Borgt neemt voor de tweede keer de organisatie van het evenement in handen. Vorig jaar ging de zege bij de voetbalquiz van Kruiningen naar Gerard Dek en Jankees van Liere. Ook dit jaar zijn de houders van de cup weer van de partij. Kunnen zij hun titel verdedigen of komt er een nieuwe winnaar op de Kruse Mat?

Trainer
De kans is aanwezig dat volgend jaar, bij de vierde voetbalquiz van Kruiningen, ook Thomas de Ridder aanschuift. Hij is vanaf volgend seizoen trainer van de eerste selectie bij de club. De Ridder komt over van VCK uit Koudekerke, waar hij aan een prima seizoen bezig is. De trainer van Schouwen-Duiveland volgt Will Raats op. Hij vertrekt aan het einde van het huidige seizoen.