Op woensdagavond 16 september stond op de laatste bekerwedstrijd in een poule van drie jeugdteams, de thuiswedstrijd van Kapelle JO13-3 tegen SKNWK JO13-1. In deze poule een 5e klasser ST Oostkapelle/Domburg JO13-1, een 4e klasser SKNWK JO13-1 en Kapelle JO13-3 ingedeeld in de 3e klasse. Een beetje zware loting voor SKNWK en ST Oostkapelle/Domburg, en dat was terug te zien in de uitslagen. Laatstgenoemden speelden 0-0 gelijk tegen elkaar, maar ook verloren beiden met ruime cijfers van Kapelle JO13-3.

 

banner_koningsport_small_VJ
Als club kun je hier weinig aan veranderen, de KNVB deelt deze in. Kun je alleen het niveau van je eigen team inschatten en opgeven in welke klasse je uit zou willen komen. En ook dan moet je maar afwachten of dit ook kan. De indeling door de KNVB wordt wel gesplitst, vanaf de laagste klasse tot de 3e klasse, de streep wordt getrokken bij de 2e klasse die dan worden ingedeeld met de 2e klasse of zelfs nog hoofdklasser, durf ik niet te zeggen. Daarboven het divisie-niveau.
Dit soort wedstrijden bezoek ik liever niet dan wel, al kan een team zich soms optrekken aan een tegenstander. Wanneer de krachtsverschillen in niveau groot zijn, dan ben ik vrijwel meteen voor het onderliggende team. Zie liever dat het wedstrijd is i.p.v éénrichtingsverkeer, nu zullen SKNWK en ST Oostkapelle/Domburg wel spelen tegen gelijkwaardige teams in competitieverband en is het ook niet verkeerd om een keer te verliezen.
Kapelle boekte twee zeges, vanavond won het met 9-0 en de andere wedstrijd met 8-2 werd gewonnen.
klik hier voor meer info over kapelle