Justin le Conte is de blikvanger van VV Arendskerke

Het vlaggenschip van VV Arendskerke is in de derde klasse van het zaterdagvoetbal inmiddels geen onbekend gezicht meer.  Eén van de smaakmakers is de pijlsnelle aanvaller Justin le Conte. “Wij zijn een heel hecht team, maar dat geldt voor heel de vereniging.”

De inmiddels 25-jarige aanvaller begon zijn loopbaan in de jeugd van Kloetinge, maar brak niet helemaal door. “Ik merkte dat ik bij het eerste van Kloetinge meer op de bank zat en heb toen anderhalf jaar voor het tweede gespeeld. Daarna wilde ik wat anders proberen.”

Le Conte belandde bij VV Arendskerke en heeft van die keuze zeker geen spijt gehad. “Persoonlijk vind ik het erg leuk om te zien dat het altijd redelijk druk is langs de lijn, en dat we regelmatig tijdens de uitwedstrijden alsnog de meeste supporters hebben.”

Over het verloop van het huidige seizoen is de aanvaller gematigd tevreden. “In het begin speelden we goed, maar verloren we op knullige wijze punten. Het zegt genoeg dat we de verloren wedstrijden nooit met meer dan één doelpunt verschil verloren. Op bepaalde momenten moeten we aan de bal meer rust bewaren.”

Net als ieder ander team is ook VV Arendskerke afhankelijk van een aantal bepalende spelers. “Je merkt het als Michel Harinck fit is dat hij extra klasse heeft.  Verder vind ik het zelf prettig als Jasper Westplate achter me staat, een speler met een goede trap en techniek. Daarnaast is ons team jong en talentvol. Het is leuk om te zien dat ‘de jonkies’ nu echt gegroeid zijn en er ook in kunnen kleunen. “

De 25-jarige Le Conte is alweer bezig aan zijn vijfde seizoen bij de club. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij de club. Als er een leuke kans komt om hogerop te spelen, zou ik het zeker nog een keer proberen. Ik ga uiteraard niet zomaar weg bij VV Arendskerke. De derde klasse is ook een leuke competitie, waarin je tegen veel bekenden speelt.”

 

Total
21
Shares