Met een tweede plaats in de 4e fase van de JO13-competitie heeft het DZC’09 elftal van trainer Fred van der Helm het vorige seizoen mooi afgesloten. Bovendien is het ook een mooie afsluiting van het elftal onder de vlag van DZC’09, want komend seizoen zal de jeugd een samenwerking aangaan mij SKNWK.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear
“We hebben lang geprobeerd om de jeugd hier onder eigen vlag te laten voetballen, maar uiteindelijk hebben we toch besloten dat het beter is om de samenwerking te zoeken met SKNWK. Puur ook omdat we anders teveel met leeftijdsverschillen en scheefgroei qua ontwikkeling te maken zouden krijgen. Dat wilden we niet en we willen dat jeugdspelers zoveel mogelijk met hun eigen leeftijdsgenootjes kunnen voetballen. Dat konden we bij DZC ’09 niet meer garanderen en in de samenwerking met SKNWK kan dat dus wel”, zegt Van der Helm, samen met Peter Stouten verantwoordelijk voor de training en coaching bij de JO13.

“Dat we vorig seizoen met een tweede plek in de competitie konden afsluiten , dat was voor iedereen natuurlijk hartstikke leuk. Dat geeft ook aan dat we het hier prima hebben gedaan. Het was het eerste seizoen op een heel veld en met een aantal jonge jongens erbij. Dus wat dat betreft hebben ze zichzelf kranig geweerd en hebben ze laten zien aardig te kunnen voetballen. Daarbij hebben we al sinds de JO9 deze groep onder onze hoede, dus wat dat betreft een mooie afsluiting van een mooie tijd. Al zullen we in de samenwerking met SKNWK ook namens DZC’09 bij de jeugdteams betrokken blijven. Zowel Peter als ik zelf.”

De afgelopen coronajaren waren volgens Van der Helm niet de leukste en gemakkelijkste, zeker niet voor een kleine vereniging zoals DZC’09 is. “Toch hebben we altijd getracht positief te blijven en er met z’n allen het beste van te maken. We zijn zoveel mogelijk door blijven trainen en hebben de kinderen altijd geprobeerd wat te bieden. En dat betaalt zich dan uiteindelijk toch uit hebben we gemerkt.”

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoereeKomend seizoen zullen de spelers en speelsters van de JO13 niet meer samen in één elftal spelen, maar gezien hun leeftijden worden verdeeld over de JO13 en JO14, de allerjongsten spelertjes die bij DZC’09 actief waren, die gaan echt voor SKNWK spelen, de rest in een samenwerkingsteam. “Ik zal daarbij de JO14 gaan doen, het zal een andere dynamiek geven maar toch heb ik wel heel veel zin om te zien wat het gaat brengen. We hebben het hier mooi afgesloten en er jarenlang alles aan gedaan. Dus is het een mooie afsluiter op deze manier.”

Klik op DZC’09 voor meer artikelen over de club
Klik op DZC’09 voor meer informatie over de club