Tom Joosse (22) begon op zijn vijfde met voetballen bij VV Kloetinge. Hij startte zijn eerste jaar in de selectie elftallen bij de E’tjes. In de E1 moest hij de keuze maken tussen keeper of veldspeler, uiteindelijk heeft hij voor het laatste gekozen. Na zijn keuze als veldspeler heeft hij de gehele opleiding van Kloetinge doorlopen van de D1 tot en met de A1. Na zijn laatste jaar als A-junior heeft Tom de beslissing genomen om naar een andere club te gaan. Dit was VV Arendskerke. Hij maakte vervolgens op 19-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal en de rest is geschiedenis.

Tom is geboren en getogen in het Zeeuwse Goes. Na de middelbare school is hij Bedrijfskunde gaan studeren in Breda. Na zijn studie heeft hij nog een tijdje gewerkt in het Van der Valk hotel in Goes en sinds oktober is hij begonnen bij ZLM Verzekeringen als schadebehandelaar. Het voetbal zat er vroeg in bij Tom, want al vanaf de mini’s trapt Tom tegen een bal. “Ik ben eigenlijk zeer makkelijk door de hele jeugdopleiding heen gewandeld. Vanuit de E1 schoof ik door naar de D1, daar heb ik echt een top seizoen gehad en de dubbel gepakt in dat jaar. Na wederom een goed jaar in de C1 werd ik vervroegd doorgeschoven naar de B1, waar we uiteindelijk periodekampoen zijn geworden. Dat jaar kreeg ik ook Rogier Veenstra als trainer en van hem heb ik enorm veel geleerd, maar helaas vertrok die na dat jaar.” Ook spraken we over zijn positie. “Mijn volledige jeugd heb ik gespeeld als centrale verdediger, tot dat ik in de A1 werd doorgeschoven als nummer 6 en sindsdien ben ik daar blijven spelen.”

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

Tom is optimistisch over komende seizoen. “Als team zijnde is in het linker rijtje spelen een mooi reëel doel. We hebben een vrij jonge selectie, waar de gemiddelde leeftijd misschien 23/24 jaar is. Het wordt, dus een flinke klus dit jaar! Na de lange stop van de afgelopen tijd door de corona periode is het best wel wennen. Inmiddels zijn we op de goeie weg. Iedereen maakt veel minuten en we spelen steeds beter. Alleen de resultaten moeten nog komen voor het vertrouwen.” Tom had een goed eerste jaar in de senioren, dit seizoen is gelijk een hoogtepunt. “In mijn eerste jaar bij de senioren pakten we gelijk de titel. Dit was een flinke beloning voor mij als speler. Ik veroverde vrij snel mijn plekje bij de eerste elf. Als je dan kampioen mag worden is dat zeker een hoogtepunt. Gelukkig heb ik echte dieptepunten nooit gekend. Als ik er dan toch één moet noemen is het de verliezen van de finale voor periodekampioenschap in mijn eerste jaar als A junior.” Tom heeft ook persoonlijke ambities.  “Als we het over persoonlijke doelen hebben wil ik graag veelzijdiger worden op het middenveld. De aanvallende drive en vooruit voetballen heeft altijd in me gezeten, maar dat wil ik nog meer tot uiting krijgen in het veld. Uiteindelijk blijf je toch wel een stofzuiger als je op 6 speelt en daar wil ik een beetje vanaf.”

Om nou een voorbeeld te noemen vindt Tom lastig “Ik kijk graag naar een speler als Zlatan Ibrahimovic. Deze man heeft zo’n gigantische winnaarsmentaliteit en is altijd kiezelhard in duels. Als ik dan voor aanvallend voetbal een speler moet kiezen kan ik enorm genieten van Frenkie de Jong. Hij denkt altijd vooruit en zoekt naar de voetballende oplossing. Naast het voetbal om hou ik wel van een potje tennis en ben ik graag met vrienden.” Tom is echt een mensenmens. “Als het even kan ben ik graag met vrienden of familie. Voetbal is voor mij wel een echte uitlaatklep. Het zorgt ervoor dat ik alles om mij heen even vergeet en mij alleen hoeft te focussen op het spelletje. Daarnaast heb ik een echte winnaarsmentaliteit die ik goed kwijt kan in deze sport.”

Tom is lovend over de vrijwilligers binnen de vereniging. “Om nou één vrijwilliger aan te wijzen is erg lastig. Ik denk dat alle vrijwilligers van de vereniging het wel verdienen om in het zonnetje gezet te mogen worden. Hier draai je ten slotte op als vereniging zijnde. Ik ben wel lovend over het collectief van ons elftal we zijn een echt team zowel binnen als buiten het veld. Dat is onze kracht. Het seizoen zal voor dit jaar een echte teamprestatie moeten worden. We moeten echt op elkaar kunnen bouwen, anders kan het nog wel is een pittig seizoen worden. Gelukkig heb ik alle vertrouwen in een goede afloop.”

Klik hier voor meer informatie over ‘s Heer Arendskerke
Klik hier voor meer artikelen over ‘s Heer Arendskerke