Het vlaggenschip van VV Borssele begint dit seizoen alweer aan het vijfde opeenvolgende jaar in de reserveklasse van het amateurvoetbal. In het seizoen 2013/2014 kwam Borssele voor het laatst uit in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.

Volgens vaste doelman Pim Minnaard zal dit in de komende jaren niet veranderen. “Ik verwacht niet dat we nog in de standaardklasse gaan voetballen. Stiekem hoop ik er natuurlijk wel op.” Borssele telt momenteel slechts tachtig leden en wordt bestuurd door een aantal liefhebbers. Dankzij deze liefhebbers heeft de vereniging nog steeds bestaansrecht. “We zijn een kleine club, maar de sfeer is onderling uitstekend. Door deze club hebben veel jongens een vriendschap gecreëerd. Dit is ook één van de redenen waarom de club ook de komende jaren door zal blijven gaan.”

De dertigjarige Minnaard is al een aantal jaar betrokken bij de club en heeft geen intentie om de vereniging te verlaten. “Ik ben nu bezig aan mijn vierde seizoen, voel me goed bij de club en zie mij voorlopig ook niet ergens anders spelen. Ik heb een hechte band met alle betrokkenen binnen de club.” Om de club levend te houden moet Borssele samenwerken met andere verenigingen. “We hebben momenteel maar één seniorenteam. In de jeugd werken we samen met Lewedorpse Boys en Nieuwdorp en dat verloopt goed. Zonder deze verenigingen wordt het een moeilijk verhaal.”

Ondanks dat Borssele een klein dorp is, heeft de vereniging niet het karakter van een echte dorpsclub. Op de zaterdagen komen er dan ook maar weinig mensen uit het dorp naar de voetbal kijken. “De mensen uit het dorp hebben weinig binding met de voetbal, omdat de meeste spelers niet uit Borssele komen. Ondanks de geringe bezoekersaantallen is het iedere zaterdag enorm gezellig. Op wedstrijddagen krijg ik er nog één taak bij. Ik zorg ervoor dat mijn ploeggenoten veilig thuiskomen.”

Geef een reactie