Hansweertse_Boys

Wie kijkt naar de competitie-indeling van de zaterdag vierde klasse zal niet verbaasd zijn dat Hansweertse Boys in dat rijtje clubs staat. De ploeg staat voor het tweede jaar op rij onder leiding van Pearl Doesburg, maar het had niet veel gescheeld of de club had zich moeten terugtrekken uit de standaardklasse.

Jim Paauwe is voor het tweede jaar leider bij het eerste elftal en al langer wedstrijdsecretaris van Hansweertse Boys. Hij vertelt dat er serieus werd overwogen om te stoppen met het eerste elftal. “Het was echt vijf voor twaalf.”
Om dat verhaal goed te kunnen begrijpen moeten we terug naar vorig seizoen. De club stelde Doesburg aan als opvolger van de vertrokken Piet Gabriëls en verwelkomde veel nieuwe gezichten bij het eerste elftal. De resultaten waren wisselend, maar vooral het gebrek aan binding met de club brak Hansweertse Boys op. Dat bleek ook wel toen aan het einde van afgelopen seizoen een groot deel van de selectie vertrok en dus moest er wat gebeuren. Het tweede elftal bestond uit veel jonge gasten uit het dorp en dus werd er een beroep op hen gedaan. “We hebben de jongens gevraagd om in te stappen, dit om te voorkomen dat de club zonder eerste elftal zou komen te zitten. Toen hebben ze gelukkig besloten om ervoor te gaan!”

Gezelligheid
De tweede selectie van vorig jaar is daardoor nu nagenoeg de eerste selectie geworden, aangevuld met spelers van vorig jaar. Een jonge groep, maar wel eentje die heel hecht is. Paauwe is dit jaar samen met Jesse Aschman leider bij het eerste elftal en is zich bewust van de gevolgen van de keuze voor een nieuwe groep. “We hebben uiteindelijk de keuze gemaakt voor gezelligheid en inzet. Misschien hebben we iets minder kwaliteit, maar de sfeer is op dit moment belangrijker.” Met de gezelligheid en de aanwezigheid van selectiespelers in de kantine zal het dus wel goedkomen, maar de 28-jarige leider heeft ook vertrouwen in de groep. “Pearl is een enthousiaste trainer die jonge spelers echt beter kan maken. Hij is de ideale trainer voor onze jonge groep. We zullen in sommige wedstrijden worden weggespeeld, maar op basis van inzet hopen we toch weer bovenin het rechterrijtje te kunnen eindigen!”

Geef een reactie