Fris en fruitig op jacht naar speeltijd

Michey Klaassen is één van de drie zomeraanwinsten van ’s-Heer Arendskerke. De 23-jarige middenvelder annex aanvaller stelt zichzelf voor en schetst hoe hij de toekomst van zijn nieuwe club ziet. ,,We hebben een ontzettend jonge groep.’’

Het vorige seizoen liep voor Klaassen uit op een deceptie. Hij kreeg bij zaterdag-tweedeklasser Nieuwdorp niet de waardering waar hij op hoopte. ,,Ik ben mijn hele voetballeven lid geweest van SV Nieuwdorp’’, vertelt Klaassen. ,,Vanaf mijn achttiende ben ik doorgestroomd naar de senioren. Na een half jaar sloot ik aan bij de eerste selectie. Ik heb vrijwel altijd bij het eerste getraind, maar het kwam helaas geregeld voor dat ik vond dat ik te weinig speelde.’’ Overigens is Klaassen niet rancuneus jegens zijn voormalige club. ,,Ik heb het er altijd naar mijn zin gehad, laten we dat vooropstellen.’’ Maar het is tijd om vooruit te kijken. Klaassen heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging, een slordige tien kilometer verderop. De controleur-spelmaker rept over ‘een frisse start’.

AANVALLEND VOETBAL
,,Arendskerke lijkt mij een gezellige en toegankelijke club’’, aldus Klaassen. Maar hij wil niet alleen knallen gedurende de derde helft; plezier is belangrijk, maar presteren evenzo. ,,Ik eis van mezelf dat ik altijd fanatiek en geconcentreerd train’’, zegt de rechtsbenige kracht. ,,Er zit genoeg kwaliteit in de selectie om die zevende plek van afgelopen seizoen te overtreffen. Ik ga er gewoon heel hard voor werken, zoals ik dat altijd heb gedaan.’’ Tijdens de kennismaking met het team, viel Klaassen nog iets op. ,,Dat we een ontzettend jonge groep hebben met enkele ervaren mannen erbij’’, vertelt Klaassen, die zijn constatering meteen kracht bijzet met een voorbeeld. ,,In het Nederlandse profvoetbal zie je de laatste jaren wel vaker heel jonge selecties’’, begint de offensieve speler uit te leggen.

,,En dat spreekt mij wel aan, omdat jonge spelers vaak gedurfd – en soms wat onbevangen – aanvallend voetbal willen spelen.”

BALKAN-MAGIE
Klaassen houdt dus duidelijk niet van tikkies terug en breed. De in Nieuwdorp geboren speler kijkt graag naar Real Madrid-ster Luka Modric. ,,Het inzicht wat hij heeft is echt waanzinnig’’, bewondert Klaassen de Kroaat.

,,Zijn aannames en passing zijn goed en hij kan de hele wedstrijd blijven gaan.’’ Of de aanwinst van Arendskerke dit seizoen ook een vleugje Balkan-magie gaat laten zien? ,,Dat ga ik wellicht proberen’’, is Klaassen uiterst voorzichtig.

,,Laten we eerst maar eens mijn draai zien te vinden bij de club!’

Geef een reactie