VoetbalJournaal Bergen op Zoom

Sinds dit seizoen kent het Zeeuwse voetbal een nieuwe club bij de standaardelftallen. FC De Westhoek, de fusieclub van DFS en Renesse, speelt sinds dit seizoen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. De nieuwkomer kende een moeizame start, maar stond tijdens de winterstop op een keurige vijfde plaats.

Volgens aanvoerder én sterkhouder Maarten Kempen had de lastige start vooral te maken met de nieuwe samenstelling van de ploeg. ,,Een groot aantal spelers had nog nooit met elkaar samengespeeld, maar in de laatste fase voor de winterstop werden we stabieler.” De meeste spelers kwamen voorheen uit voor DFS, maar de aanvoerder verdedigde hiervoor jarenlang het doel van Renesse. ,,Tot vijf jaar geleden was ik nog doelman, maar omdat ik tot de betere voetballers behoorde, heb ik besloten om te gaan voetballen.” Die keuze bleek achteraf geen verkeerde. Kempen behoort tot de sterkhouders van het team en hoopt stiekem op iets moois. ,,Het eerste seizoen staat vooral in het teken van het ‘maken van een team’. Met spelers als Kevin Verboom, Kevin Veerhoek, Lennart Padmos en de creatieve Delano Westerink moet het mogelijk zijn een periodetitel te halen.”

De nieuw gevormde ploeg heeft tijd nodig en deze tijd krijgt de huidige oefenmeester Steven Seedo van het bestuur. ,,Steven is een goede trainer, die goed in de groep staat. Ik vind het een goede zaak dat hij en Jerry Monkau (assistent-trainer, red.) hebben bijgetekend. In het begin moest Steven misschien zijn ambities bijstellen, maar inmiddels behalen we een aardig niveau en doen wij er alles aan om beter te worden.”

Waar FC De Westhoek over een paar jaar staat, is voor iedereen een vraag. De ambities van de 34-jarige verdediger zijn echter duidelijk. ,,Ik wil nog een paar jaar met dit team samenspelen en als groep sterker worden. Ik heb als doel om de jongere spelers beter te laten voetballen. Een promotie zou natuurlijk leuk zijn.”