Het zijn succesvolle weken voor VV GOES. De ploeg van trainer Rogier Veenstra won de districtsbeker en bezet momenteel de tweede plaats in de zondag hoofdklasse. Een belangrijke schakel in dat succes is rechtsbuiten Erwin Franse (20), de razendsnelle buitenspeler is inmiddels aan zijn tweede seizoen bezig bij de Bevelandse club en in CTV Voetbal vertelde hij dat dit seizoen ook zijn verwachtingen overtreft.

“Aan de ene kant is het een verrassing, maar aan de andere kant ook helemaal niet. Ik weet hoe goed het vorig jaar was en die lijn hebben we gelukkig door kunnen trekken. Maar dat we nu weer zo hoog zouden eindigen, had natuurlijk niemand verwacht.”

De club promoveerde vorig jaar uit de eerste klasse en kwam daarmee terug op het niveau waar het een aantal jaren geleden ook actief was. Waar Franse vorig jaar een stuk minder scoorde, is hij nu bijna topscorer van het team. Zelf merkt hij ook dat het steeds beter gaat wanneer hij voor de goal verschijnt. “Het gaat dit seizoen al veel beter dan vorig seizoen. Ik heb meer doelpunten gemaakt en creëer nog meer kansen. Dat ze er dan niet allemaal in gaan is zonde, maar dat is een kwestie van tijd.”

Maar dat de vleugelflitser het nu zo goed doet, kan ook niet echt als een verrassing worden gezien. Franse speelde in de jeugd bij Feyenoord en kende dus een goede opleiding. Bij de Rotterdammers kreeg hij geen contract en ook de nodige stagewedstrijden bij verschillende clubs liepen op niks uit. Toen zijn dorpsgenoten Tim de Winter en Francis Kabwe Manengela hem vroegen om naar GOES te komen, was de keuze snel gemaakt.

“Dat heeft natuurlijk wel meegespeeld, maar het was voor mij vooral belangrijk om aan spelen toe te komen. Bij GOES had ik het beste gevoel. Gezien de afgelopen twee jaar, kan ik zeggen dat het goed is uitgepakt.” Net als vorig seizoen, was er ook tijdens dit seizoen weer interesse in hem, maar nadat hij had gesproken met zijn trainer en er zelf nog eens goed over had nagedacht, besloot hij toch om te blijven. “We hebben een goede, talentvolle groep en bij GOES ben ik nog niet uitgeleerd.”