Een oproepje op de VV Kapelle-facebookpagina leidde tot het trainerschap van Elmar de Kok bij dames 1. Het mede-trainerschap, want De Kok staat samen voor de groep met Danny Goulooze, die er al zat. De Kok, eigenaar van het makelaarskantoor Thuismakelaars uit Goes, vertelt over zijn ervaringen in het damesvoetbal.

De Kok verhuisde zeven jaar geleden naar Kapelle vanuit Schouwen-Duiveland, waar hij voetbalde voor WIK’57. Hij vond aansluiting bij de plaatselijke VV. ,,Een jaar of drie geleden ben ik moeten stoppen met voetballen vanwege blessures. Ik miste het voetbal wel dus toen ze een trainer vroeger was ik gelijk enthousiast. Daarnaast had ik de dames 5 jaar geleden al een half jaar getraind als invaller en bij Wik ’57 jeugdteams en de onder 23, zo vertelt De Kok.

Basistechniek
Omdat dames 1-trainer Danny Goulooze soms moeilijk zit met zijn werk is De Kok een welkome versterking in de trainersstaf. Het duo, dat volgend seizoen ook voor de groep zal staan, werkt op basis van gelijkwaardigheid. ,,Danny en ik gaan perfect samen. We zijn allebei volwaardig trainer en staan ook vaak samen op het trainingsveld. Soms splitsen we de groep in tweeën waardoor we nog wat gerichter kunnen werken. Je kunt de dames ook echt nog wat leren, dat maakt het leuk. Vaak zijn ze pas op wat latere leeftijd aangesloten bij een voetbalclub waardoor ze wat basistechniek missen. Daar kunnen we dan mooi aan werken.”

Cupfighters
Qua punten vergaat het team van De Kok/Goulooze nog niet echt top dit seizoen. ,,We spelen prima en de sfeer is goed, maar we verliezen steeds net”, zo spreekt De Kok medio februari. ,,Het lijkt wel of we alles op de beker hebben gegooid, want daarin gaat het crescendo. We staan inmiddels in de halve finale.” Toch verwacht De Kok nog wel punten te pakken in de competitie. ,,Qua spel doen we niet onder in de competitie dus het moet een keer goed vallen. Het is ook een rare competitie. Veel teams staan ieder weekend met een ander team aan de aftrap. Veel vrouwen werken in de zorg of horeca, ook bij ons. We hebben een selectie met 22 dames en regelmatig krijgen we net een team op de been. Hier hebben andere teams ook last van.”