‘De frisse wind bij de eerste selectie’

Ook dit seizoen kreeg de eerste selectie van Wolfaartsdijk een frisse wind. Alleen werd het deze keer een grotere windvlaag. Vorig seizoen kwam er drie man door vanuit de jeugd. Dit keer was het drie keer zoveel. Met de komst van zoveel jeugd hebben we helaas ook afscheid genomen van een paar ‘vedettes’.

Met de komst van deze ‘frisse wind’ hopen we in de toekomst weer bovenin mee te gaan spelen in de vierde klasse. Dit zal natuurlijk wel tijd nodig hebben. We hebben als selectie een goede voorbereiding gehad. Twee zeges in de beker, maar helaas de beslissende wedstrijd verloren. We begonnen met goede hoop aan de competitie. De eerste paar wedstrijden waar niet sterk van onze kant. Dit was niet het Wolfaartsdijk wat het in de voorbereiding liet zien. We probeerde het weer op te pakken. Dit ging de ene wedstrijd beter dan de andere, maar toch ging het balletje wel goed rond. Er zijn wedstrijden geweest dat we de betere partij waren maar ons zelf niet beloond hebben. Je merkt dan ook de energie van de jonge jongens die erbij zijn gekomen. Maar je merkt ook dat er ervaring is verdwenen.

Vorig seizoen begonnen we na de winterstop met vijftien punten, dit jaar was het maar met acht. Hiervan baal je als team omdat je eigenlijk beter voetbal speelt als het jaar ervoor. Dit Wolfaartsdijk heeft gewoon moeite met doelpunten maken.
Voor veel jongens is het nog meer hun eerste seizoen in de senioren. Dit is een jaar waarin ze kunnen wennen aan het seniorenvoetbal. Iedereen onderschat vaak de stap van junioren naar de senioren. Het gaat gewoon wat sneller en is natuurlijk fysiek een grote stap. Volgend jaar weten ze allemaal wat ze kunnen verwachten en gaan we er alles aan doen om onze trouwe supporters te vermaken.