Deze week is MZC’11 club van de week en hiervoor worden er een aantal mensen van geïnterviewd. Hier is Ron van Putten er een van. De materiaal man die iedereen op de club wel kent. Dat mag ook wel want hij gaat volgend jaar zijn 30e jaar in als materiaalman van MZC’11.

Ron van putten is geboren in Duivenland en vroeger heeft hij dan ook bij v.v. Duivenland gevoetbald. Toen Ron naar Zierikzee verhuisde is hij ooit bij v.v. Zierikzee gaan kijken, daar werd hem gevraagd of hij materiaal man wilde zijn voor het eerste. Daar is hij mee akkoord gegaan en is nu al 29 jaar actief. Hij was vroeger niet alleen materiaalman van het eerste team maar ook nog bij de jeugd teams. “Nu alleen nog bij het eerste team omdat het anders te veel tijd in beslag neemt.” Bij het eerste doet hij alle zaakjes buiten de wedstrijd om regelen. Hij regelt dat al het materiaal ligt waar het moet liggen, op het moment dat het er moet liggen. Dat doet hij op dezelfde manier bij de trainingen. Buiten de thuiswedstrijden regelt Ron ook met de uitwedstrijden al het materiaal.

Het eerste elftal van MZC’11 speelt volgens Ron nu wel een stuk beter dan op het begin van het seizoen. “De beker helaas niet doorgekomen, nul punten. We hebben een redelijk jong team, er zijn twee ervaren spelers gestopt en we hebben nog geblesseerde spits die aan zijn knie geopereerd is, die is ook nog een jaar uitgeschakeld. We hadden wel kans, maar we moesten gewoon nog de balans even zoeken. Wat beter voor het team is, waar iedereen het beste kan staan.” Het eerste is twee spitsen kwijt die samen voor 37 doelpunten verantwoordelijk waren vorig seizoen. De eerste drie wedstrijden van het seizoen hebben ze ook verloren. Een zeer matige seizoensstart, maar de afgelopen twee wedstrijden zijn wel weer goed opgepakt, waardoor ze nu op zes punten en op de tiende plek staan.

Ook al is de tiende plek niet heel positief, heeft Ron wel een goed gevoel bij het huidige seizoen. “Het scheelt in de competitie niet heel veel met elkaar. Zo staan we tiende met 6 punten en heeft de nummer 1 er maar 10. Het ligt nog wel dicht bij elkaar. We moeten dan ook zeker mee kunnen doen in het linkerrijtje. Ik denk dat we zeker in de top 5 moeten kunnen eindigen.” De volgende wedstrijd is tegen Oostkapelle, Daar verwacht Ron een kleine overwinning te behalen. Als dat lukt blijft de winnende sfeer er natuurlijk in en kunnen ze al iets meer de eerste drie verlieswedstrijden te vergeten.

Op 8 december moet MZC’11 uit tegen hun rivaal voetballen, de Bruse Boys. Ron denkt dat die wedstrijd echt een strijd wordt. “wij hebben een goeie ploeg, maar zij hebben ook een goeie ploeg, dus het wordt echt een strijd. Ik denk ook dat er heel veel publiek komt kijken, bij de derby.”

Wat Ron graag anders zou willen zien bij MZC is een paar nieuwe kleedkamers en een nieuwe kantine. Dit omdat de club de laatste tijd een stuk groter is geworden. “Soms heb je gewoon een kleedkamer te weinig en dat is nooit handig. Met bijna 700 leden zit de kantine vaak wel vol.

Total
34
Shares

Geef een reactie