Oscar De Kooning

Hij behoort inmiddels tot het meubilair van de club. Oscar De Kooning is een vertrouwd gezicht aan de kant van Lewedorpse Boys. Al zeven jaar lang is de 30-jarige middenvelder een vaste waarde bij de zaterdag-vierdeklasser. De Kooning is de goeroe van Lewedorpse Boys. Maar wie is zijn favoriete artiest? En welke serie op Netflix is een aanrader? VoetbalJournaal zocht het uit.

ROOTS

Ik ben geboren in Bogota, Colombia.

BIJGELOOF

Ik doe niet eerst mijn linkersok en dan mijn rechtersok aan of zo. Ik moet wel op de wedstrijddag vroeg uit bed komen, want als ik uitslaap, heb ik zware benen en ben ik erg lui.

NETFLIX

Ik heb al meerdere series bekeken op Netflix en heb wel meerdere favorieten: Prison Break, Breaking Bad, Narcos en La casa de papel. Maar ik kan ook goed kijken naar een komische serie.

ARTIEST

Ik ben ontzettend fan van de Australische artiest Xavier Rudd. Hij maakt heel relaxte muziek. Rudd speelt echt van alles en meerdere instrumenten tegelijk. Daarnaast heeft hij een fijn stemgeluid en ik hou sowieso van de Australische vibe.

YOUTUBE

Ik kan mij prima vermaken met een middag Messi op YouTube. Hij is mijn favoriet. Als Messi de bal krijgt, gebeurt er iets buitenaards. Zijn versnelling bovenop een versnelling is gewoon onnavolgbaar. Ook zijn passing en overzicht vind ik fantastisch.

MOOISTE STADION

Camp Nou is echt een magische plek. Ik ben er twee keer geweest om een wedstrijd te bezoeken. Mijn eerste keer was nog met Ronaldinho, Eto’o, Henry en een net opkomende Messi. Mijn tweede keer was in 2015 voor het Champions League-duel tussen Barcelona en Ajax. Als je dan de trappen oploopt en je komt het stadion in, krijg je echt kippenvel hoe gigantisch het is. En als 90.000 man het clublied zingt, dat is magisch. Prachtig.

LEZEN

Ik lees eigenlijk alleen als ik op vakantie ben. Meestal lees ik voetbalboeken zoals Gijp, Zlatan, Cruijff, Kieft, et cetera. Als ik magazines lees, dan zijn het vaak reistijdschriften.

 

Geef een reactie