,,Als aanvoerder komt er nu redelijk veel op me af”

Hij speelde ooit negen wedstrijden in de Jupiler League en behoorde tot de ‘stal’ van de grote voetbalmakelaar Rob Jansen. Dat alles is al zo’n zeven jaar geleden, en Ruben Hollemans (24) is er niet de persoon naar om constant achterom te kijken. Liever kijkt hij vooruit, naar een mooie eindklassering met VV Goes bijvoorbeeld.

En toch, als zeventienjarige je debuut maken op Het Kasteel. Oké, Hollemans was destijds tegen Sparta Rotterdam ongelukkig met een eigen doelpunt, maar niemand pakt het je meer af. Geluk is een belangrijke factor in het voetbalwereldje, en wat dat betreft zat het Hollemans niet altijd mee. Hij was net basisspeler bij RBC Roosendaal toen de club vanwege financieel wanbeleid in 2011 ter ziele ging. ,,Het was voor mij persoonlijk een mooi half jaar”, vertelt Hollemans over die periode. ,,Ik mocht in de winter mee op trainingskamp en al snel volgde een basisplaats als centrale verdediger. Jammer dat het vervolgens zo gelopen is.”

Opvangnet
NAC Breda was het opvangnet voor Hollemans, waar hij twee jaar in de beloftenploeg speelde. Hij combineerde het al die tijd met een studie op de HZ. ,,Na die twee jaar kon ik blijven, maar wel onder dezelfde voorwaarden. Dat zag ik niet zitten.” Kloetinge pikte Hollemans – afkomstig uit Sint Laurens en ooit begonnen bij VV Serooskerke – op en aan die club bewaart Hollemans fijne herinneringen. ,, Een warme club, en dat gevoel mis ik soms bij GOES.” Toch maakte Hollemans, inmiddels middenvelder én aanvoerder, een bewuste keuze. ,,Het niveau sprak me aan. Ook de sfeer binnen de jonge spelersgroep is prima.”

Stof
Hollemans, werkzaam als werkvoorbereider in Zeeuws-Vlaanderen, doet het met promovendus GOES uitstekend in de Hoofdklasse. Tijdens de winterstop stond het op plaats vier, met een wedstrijd minder gespeeld. ,,Ik had vooraf wel gedacht dat we voetballend gezien goed meekonden andere teams. Ook al hebben we twee keer dik verloren; we hoeven voor niemand onder te doen. Er zijn toch een aantal belangrijke spelers weggegaan, maar dat is prima ingevuld.”
Niet alleen andere spelers, ook een nieuwe trainer bij GOES: Rogier Veenstra. ,,Rogier laat ons heel anders voetballen. Hij traint met een doel, overal zit een gedachte achter. Je krijgt als speler veel stof, maar we hebben gelukkig veel jongens die het spelletje begrijpen. Als aanvoerder komt er nu redelijk veel op me af, in een wedstrijd moet je het wel kunnen neerzetten. Zowel ikzelf als het team maken daar echt stappen in.”

Stoeltjes
De middenvelder rekent in de tweede seizoenshelft niet op een terugval van GOES. ,,En mochten we deze groep bij elkaar kunnen houden dan kan er hier echt iets heel moois ontstaan. Dan moet de vereniging wel wat stapjes maken in de rondvoorwaarden. Een voorbeeld? De nieuwe kleedkamers zijn al een paar maanden af maar er zitten nog steeds geen stoeltjes in. Kleine dingen, maar dat kan wel een verschil maken.”