zeeland-serooskerke-ado-den-haag

ADO Den Haag speelde de laatste jaren tegen het Zeeuws Elftal, Serooskerke, Goes en Bruse Boys. De afgelopen voorbereidingen sloeg de ploeg uit de Hofstad zijn tenten namelijk op in het Zeeuwse. Deze zomer was Renesse de uitvalbasis, en speelde het tegen Serooskerke en RCS.

Serooskerke oefende al vaker tegen BVO’s. NAC Breda, FC Utrecht en ADO Den Haag durfden de strijd al aan te gaan met de blauw-witten. Volgens voorzitter Hans van den Broeke hoefde de club nog nooit toe te leggen op de komst van de profclubs. ,,Het draaiboekje ligt er, dus dat is makkelijker werken. Een verkeersplannetje, een communicatieplannetje”, vertelde Van den Broeke op 8 juli.

Die dag leken de Hagenezen goed op weg om de eindstand van twee jaar terug – toen het met 7-0 won van Serooskerke – minstens te gaan evenaren. Na elf minuten kopte spits Delano Ladan een voorzet tegen de touwen. De zo’n zevenhonderd toeschouwers zagen een paar minuten later ook Lorenzo van Kleef met een kopbal scoren. Op het half uur deed ook Serooskerke-speler Maikel Simonse een duit in het zakje. Na afloop baalde hij flink over zijn eigen doelpunt. ,,Maar ik raakte ‘m wel perfect hè?”

Na de 4-0 (een penalty van Donny Gorter) was de thuisploeg via een vrije trap van Bjorn Francke voor het eerst echt gevaarlijk. Het was het startsein voor een goede tweede helft van ‘Seroos’, dat in aanloop naar het duel vier keer had getraind. Met name het inbrengen van Zeelandia Middelburg-aanwinst Dennis Kovacevic en Sil Riemens (die na een half jaar was teruggekeerd van een rondreis door Vietnam) zorgden voor een impuls. Zo gaf Kovacevic vlak voor zijn eigen zestien een panna aan ADO Den Haag-aanvoerder Aaron Meijers. Kovacevic ging even later ook bijna alleen op doelman Indy Groothuizen af nadat hij was diepgestuurd door Riemens. ADO-speler Lex Immers voorkwam de doorgang ternauwernood met een sliding. De 4-1 kwam er niet, de 5-0 wel. Clubhopper Erik Falkenburg schoot tien minuten voor tijd een voorzet in één tijd binnen. Falkenburg kwam net als andere sterkhouders als Tom Beugelsdijk, Lex Immers en Abdenasser El Khayati (inmiddels vertrokken) pas na een uur binnen de lijnen. Beugelsdijk liet zich kort na zijn entree overigens meteen gelden met een Beugelsdijk-momentje, toen hij overduidelijk zijn voetje liet hangen bij een verdedigende actie. Ook kreeg hij het nog even aan de stok met het bijtertje van Serooskerke, Sil Riemens. ADO Den Haag-trainer Alfons Groenendijk toonde na afloop respect voor de spelopvatting van Serooskerke, dat veelal probeerde op te bouwen. Ook de staat van de grasmat kon op zijn goedkeuring rekenen.

Wil je meer informatie over de club Serooskerke? Klik hier.