OUD-VOSSEMEER – Hij voelde direct dat het helemaal mis was toen na een duel de doelman op het been van Jeroen ten Hoven (21) terechtkwam. Een zware blessure was het gevolg en na één week waren de speelminuten van de Vosmeer-aanvaller voorbij. Maar door de corona-maatregelen kwam vlak daarna de totale competitie tot stilstand.

HappyPoint_desinfectie
“Dat is voor mij eigenlijk een geluk bij een ongeluk natuurlijk. Door die maatregelen heb ik maar twee wedstrijden moeten missen. Het is zuur voor mijn ploeggenoten en voor alle andere voetballers die wel fit zijn uiteraard. Maar als ik puur naar mezelf kijk, dan mis ik nu nauwelijks speelminuten.”

Ten Hoven had direct na de botsing in het veld door dat het foute boel was. “Mijn linkervoet was uit de kom, de binnenbanden afgescheurd en mijn kuitbeen bleek gebroken. Dus nu heb ik alle tijd om goed te revalideren en na het herstel sterker terug te keren binnen de lijnen”, aldus de aanvaller die al vanaf de jongste jeugd speelt voor Vosmeer, dat momenteel in de reserveklasse uitkomt.

Vanwege de corona-maatregelen kan Ten Hoven zijn studie commerciële economie én het werken op de klantenservice van Bruynzeel Keukens prima combineren, waarbij hij momenteel veel werkt vanaf thuis. “Het is ook wel noodgedwongen, maar doordat alles is gesloten en ook voetballen niet kan is alles prima vanuit huis te doen. Voorlopig mag ik toch nog niet op het been en de voet steunen en beweeg ik me nog voort op krukken.”

Hoe anders was het toen hij nog wel op voetbalschoenen probeerde een voorname rol te vervullen voor zijn ploeg, die hij ondanks het stoppen in de standaardklasse, ook in de reserveklasse altijd is trouw gebleven. “Op het laatst was het niet leuk meer om steeds met grote cijfers te verliezen. Dus die stap terug hebben we bewust gedaan om er hopelijk straks twee vooruit te zetten. Bovendien is het voor mij als aanvaller wel fijn. Sinds mijn debuut in 2016 heb ik toch bijna veertig goals gemaakt en dat is voor een spits altijd lekker, ongeacht het niveau waarop je speelt.”

Hoe het huidige seizoen verder zal verlopen, daar heeft hij geen pasklaar antwoord op. Al weet hij dat hij zichzelf sowieso op volgend seizoen moet richten. “Fit worden is het allerbelangrijkste. Daar heb ik nu alle tijd voor en die tijd ga ik ook nemen. Want ik hoop natuurlijk wel sterker terug te komen.”

Klik hier voor meer informatie over Vosmeer
Klik hier voor meer artikelen over Vosmeer