Het is vandaag weer een nieuwe dag voor VV Internos als Club van de Week. We spreken vandaag met Maikel Mol (35). Maikel is speler van zondag 4 en zit in de technische commissie van de selectie.

verfhuys-breda
Op vijfjarige leeftijd is Maikel begonnen met voetballen bij Internos. Tot op heden heeft Maikel bijna altijd bij Internos gespeeld op een enkeling na. “Van de F’jes t/m de B’tjes speelde ik voor de club. Waarbij we met de B junioren landelijk kampioen NKS zijn geworden. Door de goede jeugdopleiding van Internos werden veel spelers geregeld bekeken door betaald voetbalorganisaties. Persoonlijk werd ik door meerdere clubs gescout en benaderd, waarvan er een aantal concreet werden (AA Gent, Roda JC, RBC Roosendaal). Uiteindelijk heb ik gekozen voor RBC Roosendaal. Hierdoor kon ik blijven studeren op het CIOS in Goes. In het eerste jaar bij RBC werden we kampioen in de eerste divisie A junioren hierna speelde ik nog twee seizoenen bij Jong RBC.”

Daarna is Maikel weer teruggegaan naar Internos en is hij aangesloten bij het eerste. “Mijn debuut heb ik gemaakt op mijn negentiende in de eerste klasse. (Pikant detail: In een oefenwedstrijd met de RBC A-jeugd speelde we tegen het eerste van Internos een oefenwedstrijd, wat een dikke winstpartij werd voor Internos). Hierna heb ik vier jaar eerste klasse gespeeld (met o.a. Nacompetitie voor promotie hoofdklasse) ,maar na de degradatie naar de tweede klasse ben ik verhuisd naar Unitas Gorinchem. Dit na onder andere het verschil van inzicht in het beleid met betrekking tot de selectie. Na een persoonlijk goed jaar ben ik uiteindelijk toch teruggekeerd naar Internos dit in verband met mijn werk. Een promotie ontbreekt, maar historie hebben we wel geschreven met het behalen van de voorronde van de Amstel Cup.”

‘’Ik heb uiteindelijk negen jaar in de hoofdmacht van Internos gespeeld waarbij vele jaren als aanvoerder en tussendoor nog één jaar in zaterdag 1. In de jaren dat ik niet actief was als voetballer was ik wel bij Internos betrokken (bardienst, jeugdtrainer, jeugdleider, assistent-scheidsrechter jeugd).”

Mol legt uit wat zijn taken zijn binnen de technische commissie. “Nadat Internos overstapte naar het zaterdagvoetbal en Erik Nijssen trainer werd van het eerste elftal (wat tevens een oud ploeggenoot en vriend is) ben ik een jaar later samen met Frank de Leeuw (vriend) in de technische commissie gestapt en zijn wij begonnen om structuur en kaders aan te brengen binnen de selectie op het gebied van technische zaken. In onze eerste weken hebben we samen met de trainer een aantal oud Internossers terug kunnen halen voor het nieuwe seizoen. Met een aantal spelers hadden wij zelf nog gespeeld. Mede door deze jongens hadden we vorig jaar een zeer mooi en succesvol seizoen. De jongens wilde ook graag met Internos bouwen aan een nieuw succesvol hoofdstuk in de geschiedenisboeken. Helaas door corona geen kampioenschap en promotie. Dit jaar hebben we een nieuwe bevlogen trainer aangesteld, Paul van Dijk, die dezelfde lijn heeft doorgezet en ook tot aan de corona stop bovenaan stond in de vierde klasse. Ook Paul had een verleden bij Internos en is zowel medespeler als tegenstander geweest in onze eigen voetbal carrières.”

Naast zijn taak binnen de technische commissie is Maikel ook nog trainer en leider van de JO7 en de bedenker van de voetbalspeeltuin. “Naast dat Frank en ik in de technische commissie zitten zijn we ook trotse vaders en wilde we graag dat onze kinderen vroegtijdig kennis konden maken met voetbal. Hierdoor zijn we op het idee gekomen om, drie jaar terug, te starten met de voetbalspeeltuin. Kennismaken met gras, tribunes, ballen, pionnen, goals etc. waarbij de bal het middel is om motorisch te ontwikkelen en spelplezier te ervaren. Leren vallen, draaien, keren, rennen, sprinten, oog-voet coördinatie stimuleren etc. Het mooie is dat veel kinderen zijn aangesloten bij de speeltuin. Tot op heden is het nog steeds een succes en hebben wij het overgedragen aan twee nieuwe spelbegeleiders.”

‘’Onze kinderen zijn doorgestroomd naar de JO7. Hier hebben we op dit moment 15 actieve voetballertjes die wekelijks 4×4 toernooitjes spelen bij een club uit de buurt. Op woensdagavond train ik de jongens samen met Frank de Leeuw. Daarbij is iedereen welkom die een keer vrij wil meetrainen.’’

Clubliefde en een tweede thuis. De woorden die de band met club omschrijven. “Als ik terugkijk is het een groot deel van mijn socialisatie geworden, waarbij ik met trots en veel plezier terugkijk op al die uren voetbal, spelen en plezier maken op de club. Van leren veters strikken tot en met leren bier drinken. Leren samenspelen, leren tegen je verlies kunnen, saamhorigheid voelen, afspraken en regels maken en nakomen, waarden en normen leren etc.”

Maikel volgt het eerste elftal zoveel als mogelijk is. “Als TC-lid, voetballiefhebber en supporter probeer ik zoveel mogelijk wedstrijden te zien waar dat uitkomt. Voor de club en de jongens vind ik het verschrikkelijk dat we juist nu te maken hebben met corona. Iets waar niemand iets aan kan doen maar wel iets wat verschrikkelijk is voor iedereen die het eerste elftal succes wenst. De jongens verdienen succes maar door een invloed van buitenaf lijkt het succes steeds uitgesteld te worden.
De laatste twee seizoenen staat er weer een elftal wat met trots de kleuren draagt van onze club!”

Maikel vertelt ons waarom de club zo bijzonder is. “Het verbinden is een sterk goed van de club. Of dit nu door de successen komt of doordat het juist slecht gaat… de club verbindt. Internos = Onder Ons…”

Mol gunt iedereen een fijne plek voor socialisatie, daarom maakt hij zich hard voor Internos. “Ik gun het iedereen om een (fijne) plek te hebben om zijn socialisatie, o.a. middels onze club, zo goed mogelijk te laten verlopen met veel mooie en plezierige herinneringen tot gevolg. Iedereen op zijn eigen niveau. En vanuit daar een lang leven Internos….’’

Klik hier voor meer informatie over VV Internos
Klik hier voor meer artikelen over VV Internos