Sportfanaat Jeroen Theunis is 21 jaar en woont in het Brabantse Bavel. Met de club v.v. Bavel in zijn hart is hij een echte supporter. Na ruim twaalf jaar actief te zijn geweest als voetballer, is hij daarna de wereld ingerold van vrijwilligerszaken.

Scheidsrechter, leider, jeugdcoördinator O13/12 en de communicatiecommissie, Jeroen is zeer actief als vrijwilliger bij zijn club. Dat is niet voor niks, want dit doet hij met veel plezier en liefde voor de club. Evenals de andere vrijwilligers. “Deze club tekent zich door de vele vrijwilligers, iedereen staat klaar om wat voor de club te doen.” Een voorbeeld hiervan is een wedstrijd van het eerste vrouwen elftal van Bavel. Deze speelde in de KNVB Beker tegen de vrouwen van Ajax. “Dat evenement hebben wij heel groots aangepakt. Je ziet dan ook dat veel mensen opstaan om allerlei dingen te doen. Dat is heel mooi.”

Bavel

Bavel is echt een verenigingsdorp. Zo tekent het dorp zich ook, bij de voetbalclub komt dat tot uiting. “Je groeit op in het dorp Bavel, de voetbalvereniging is vlakbij, dan kies je daar automatisch voor.” In de weekenden is het dan ook altijd gezellig bij de club. “Je ziet dat heel erg leeft. Er staan behoorlijk wat mensen aan de kant, die ook wel fanatiek zijn. Vooral op zaterdagen is er heel veel volk, dan komen er veel mensen kijken naar de jeugdelftallen. Maar ook op zondagen is de kantine vaak afgeladen. Je ziet dat dat aantrekt en er ook veel mensen op afkomen. Het is natuurlijk ook een ons kent ons verhaal. Je ziet altijd de bekende mensen, je maakt met die mensen een praatje. Het is er gewoon heel gezellig”

Hoogtepunten

Een van de mooiste momenten die Jeroen heeft meegemaakt, was als leider van de JO13-1. Met  dit team werd Jeroen bijna kampioen in de hoofdklasse. Tot op de laatste dag was dit heel erg spannend. “Uiteindelijk zijn wij net geen kampioen geworden op doelsaldo. Maar zo’n belevenis met die jongens en de andere trainers is wel heel speciaal.”

Toekomst

Jeroen Theunis is totaal niet van plan om v.v. Bavel te verlaten, hij voelt zich er thuis. zijn taken bij de club is hij zeer tevreden. “Je hoort dan wel uit diverse hoeken: ‘Moet je niet het bestuur in.’ Maar dat is misschien iets voor de toekomst. Wat ik momenteel doe is al heel erg leuk.” Ik hoop gewoon dat deze club op dit mooie niveau blijft en dat het unieke karakter altijd de boventoon voert. Maar je moet natuurlijk ook vooruit denken, er zijn altijd wel uitdagingen.”

“De club voelt altijd als thuis komen”

Vrijwilligers tekenen de club

Wij mogen super trots zijn  dat wij zoveel vrijwilligers hebben. En dat we ook altijd weer nieuwe mensen erbij krijgen. Zeker de vaste kern vrijwilligers – die altijd klaar staan – is heel groot en dat geeft heel veel positieve energie. “Het is een hele gemoedelijke club, je bent er altijd welkom. De club voelt altijd als thuis komen.”