West-Brabant-RKVV-Rimboe-Roosendaal-Vriendenteam

Een stel Roosendaalse vrienden vormt dit seizoen het nieuwe elftal RKVV Rimboe 5. De club uit Wouwse Plantage polste of de groep interesse had om te komen spelen op het fraaie sportpark Wildertsedreef en dat zagen de kameraden direct zitten. ‘We kunnen niet wachten tot onze eerste wedstrijd.’

Wie in de weekenden het prachtige sportcomplex van RKVV Rimboe betreedt, stuit daar op een hoop positieve energie. Er breken weer jeugdspelers door in het eerste team, dat sowieso na vele matige jaren weer op de kaart staat. Onder leiding van trainer Yasin Cayir eindigden de groen-witten vorig jaar op een verdienstelijke plaats in de vijfde klasse en het elftal straalt plezier en zelfvertrouwen uit. De club telde vorig seizoen vier mannelijke seniorenteams, sinds dit seizoen is daar een elftal bijgekomen: RKVV Rimboe 5. Wie in Wouwse Plantage op zondagochtend wil genieten van fanatieke jong knapen, moet het programma van het nieuwe elftal in de gaten houden. De jongens hebben namelijk veel zin om te beginnen bij hun nieuwe club

ROOSENDAALS VRIENDENTEAM
Tot een aantal seizoenen geleden speelden de nieuwelingen van RKVV Rimboe bij verschillende clubs. “De een zat bij BSC, de ander bij SC Gastel en ook zaten er jongens bij bijvoorbeeld Alliance”, zegt Mike van de Corput (19), medeoprichter van het team. “We zijn een vriendengroep van Roosendaalse jongens, we kennen elkaar van school. Al jaren hadden we het plan om samen bij één club te gaan spelen, maar het kwam er steeds niet van.” Tot afgelopen zomer dus. Toen werden de plannen gesmeed voor het vriendenelftal en zodoende trappen de kameraden dit seizoen voor het eerst samen af in Wouwse Plantage. Waarom speelt het team eigenlijk niet bij een Roosendaalse club? “Volgens mij zaten clubs in onze stad niet echt te wachten op een nieuw team en uiteindelijk heeft Rimboe ons zelf benaderd. Het bestuur zei: ‘kom bij ons voetballen’ en dat aanbod klonk aantrekkelijk. Tot nu toe bevalt het ons goed bij de club. We zijn met open armen ontvangen.”

DERDE HELFT
RKVV Rimboe bestaat uit jonge jongens. “We hebben een groep van vijftien of zestien spelers en zijn allemaal tussen de negentien en twintig jaar oud”, zegt Van de Corput. Betekent dit ook dat alle spelers fi t zijn en mikken op goede prestaties? “Oei, dat durf ik niet direct te zeggen”, zegt de Roosendaler lachend.

“In het veld willen we allemaal graag presteren, maar wij vinden de derde helft ook belangrijk. Volgens mij worden we in de laagste klasse ingedeeld”, zegt de oud-speler van Alliance. “We moeten allemaal aan elkaar wennen. Pas na een paar weken kan ik inschatten of we direct goed gaan presteren in ons eerste seizoen.”

Bij het oprichten van een nieuw elftal komt veel kijken, zo weet Van de Corput. “We zijn in gesprek met een shirtsponsor, een scheidsrechter en een vlagger moeten we regelen en qua spelers zitten we een beetje krap. Jongens die zich bij ons willen aansluiten, kunnen ons via RKVV Rimboe benaderen.” Bovendien kost het formuleren van een goede opstelling tijd. “Ik ben benieuwd hoe we dit gaan aanpakken: iedereen wil voorin spelen”, zegt hij lachend.