west-brabant-vrederust-bergen-op-zoom

HALSTEREN – Waar enkele seizoenen geleden v.v. Vrederust zich terugvond in de absolute kelder van het amateurvoetbal, daar handhaaft de vierdeklasser zich de laatste twee seizoenen uitstekend bovenin en was het zelfs al enkele keren op de drempel van de derde klasse.

Ook dit seizoen doet de jonge ploeg van trainer Eric van de Watering het wederom uitstekend. Al is dat overigens al geruime tijd zonder de aanwezigheid en inbreng van hemzelf vanwege een zwaar ongeval, dat ook de nodige impact had op het team volgens aanvallende middenvelder Siem van Keijzerswaard. “We zijn als team erg geschrokken toen we het nieuws te horen kregen. Op het moment geeft Stefan van den Boom, hiervoor de assistent-trainer van Eric, de trainingen en coacht hij de wedstrijden. We zijn als team erg blij dat hij het opgepakt heeft. We vinden dat hij het goed doet. Onze verzorger, Jan Broere is nu niet alleen de verzorger maar assisteert ook bij de trainingen en de wedstrijden. Onze trainer is al meerdere keren na het ongeluk bij de wedstrijden komen kijken. Hij is ook zeker op weg om weer terug te keren gelukkig.”

Tot die tijd nemen dus anderen de honneurs waar en presteren Van Keijzerswaard (20) en zijn ploeggenoten vrijwel wekelijks prima. “We willen weer in de top-drie eindigen en opnieuw de nacompetitie bereiken. De vorige keer was ik daar vanwege een buitenlandstage niet bij, dus is het nu een extra grote motivatie om er nu wel bij te zijn en die nacompetitie te bereiken.”

Van Keijzerswaard is bezig aan zijn tweede seizoen bij Vrederust sinds hij overkwam van SV Dosko. Ook was hij nog in het verleden een jaartje actief voor Lepelstraatse Boys. Nu is hij in het elftal van Vrederust als vormgever een belangrijke schakel met assists en doelpunten. Al ziet hij nog belangrijke verbeterpunten. “Ik heb het idee dat ik een constante speler ben in dit seizoen. Ik doe wat er van mij verwacht wordt en voer mijn taak op het veld uit, al moet ik nog wel beter leren om nog meer in positie te blijven spelen.”

Of Van Keijzerswaard dit seizoen het gehoopte ‘toetje’ in de vorm van nacompetitie zal mogen spelen, dat is zo halfweg de competitie lastig te beoordelen. “We zijn echter wel met elkaar goed op weg. Het zal niet heel gemakkelijk worden. Want deze competitie is wel wat beter als van die van vorig jaar. Maar we gaan er zeker alles aan doen. Ondanks dat we een kleine club zijn wordt Vrederust steeds meer gezien als een club die er bij hoort en waarmee men rekening houdt. Dat is natuurlijk alleen al prachtig dat we dat hebben bereikt.”

Meer informatie over Vrederust? Klik hier.
Klik hier voor nog een artikel over Vrederust.