west-brabant-fc-moerstraten-roosendaal

Het 35+ voetbalteam van FC Moerstraten vormt een fijn, actief én gezellig gezelschap van oudere voetballers van de club. Het zijn veelal vaders van de huidige JO13-1 die in dit team spelen en zij genieten van de vrijdagavonden samen op pad. Eric Dellevoet is samen met Arno Loos de coördinator.

“Waarom gaan we zelf niet eens een pot voetballen?”, dachten de vaders van de JO13-1 hardop, toen ze op een zaterdag langs de lijn stonden. Lekker een avond op pad met de mannen, een paar keer het veld op en achteraf een biertje: het 35+ voetbal is hen op het lijf geschreven. Ze meldden zich aan via de KNVB en kwamen in een regionale competitie terecht. Sinds 2014 spelen ze ieder voor- en najaar een serie wedstrijden in competitieverband, allemaal op vrijdagavond.

Ieder deelnemend team is eenmaal de gastheer. Zij ontvangen op één avond alle ploegen, die vervolgens allemaal één keer tegen elkaar spelen. Dit voorjaar zit FC Moerstraten in een poule met in totaal vijf clubs, wat inhoudt dat ze vier wedstrijden op zo’n avond spelen. “Zo voetballen we dus allemaal een uur. Het is zeven tegen zeven, op een half veld. Wij proberen altijd met een man of negen af te reizen, hebben een groep van dertien of veertien spelers om uit te putten.”

Coördinator Eric Dellevoet geniet vooral van de sfeer. “Gezellig een avondje weg en een potje voetballen. De sfeer is bij de meeste ploegen gemoedelijk. Als je iemand neerlegt, geef je hem een handje en ga je weer verder.” Het niveau binnen het team van FC Moerstraten is heel divers: de een voetbalt nog iedere zondag, de ander heeft alleen een paar schoenen met noppen eronder voor het 35+ voetbal. Ook het verschil in leeftijd is groot: het gaat van 35 tot 53 jaar oud. “Je moet wel officieel ingeschreven staan bij de club.”

Voor de mannen uit Moerstraten is vooral de gezelligheid van belang. “Een paar gasten bobben en dan drinken we na afloop nog wat in de kantine. Meestal eindigen we de avond in de kroeg hier in het dorp.”

Meer informatie over FC Moerstraten? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van roosendaal.