RFC ontvangt NAC Breda op 2 juli in Raamsdonksveer. Een combinatieteam van de zaterdag- en zondagselectie neemt het op tegen de Bredanaars. Trainer Mo Duzgun kijkt uit naar de wedstrijd, maar wil meer dan alleen genieten.

Mo Duzgun weet wat het is om tegen een profclub te spelen, in 2008 stond hij met zijn voetbalvereniging uit Gorinchem tegenover De Graafschap. Lasse Schöne was zijn directe tegenstander en de 39-jarige oefenmeester herinnert zich die dag nog precies. “Ze lieten geen spaan heel van ons. Wij dachten dat ze bij 8-0 wel op zouden houden, maar het werd 15-0. Ze bleven maar haast maken na een doelpunt, om er nog eentje bij te prikken.”

Hij weet nog goed dat zijn trainer louter zei dat de spelers van het duel moesten genieten. “Ik ga wel iets meer doen, ik wil dat we onze huid duur verkopen. Ik zeg niet dat we gaan winnen, maar we zullen er alles aan doen om NAC en de aanwezige supporters te verrassen.” Hij weet wat daarvoor nodig is. “We moeten de afspraken nakomen, alles sneller en nauwkeuriger doen dan normaal. Zij zijn op elk vlak verder dan wij, maar ik wil niet weggespeeld worden. Ik hoop het verschil klein te houden en zelf een doelpuntje te maken. Daar zijn wij toe in staat, we hebben een goede selectie.”

Duzgun heeft samen met zijn staf een groep van achttien spelers uit de zondag- en zaterdagtak geselecteerd, die elkaar complementeren. “NAC heeft na de degradatie een aardig nieuw team, ik verwacht spelers die zich willen laten zien en gaan knallen. Hopelijk kunnen wij dat vuurwerk een beetje blussen, wij willen binnen onze mogelijkheden ook knallen.”

Hij verwacht dinsdagavond 2 juli om 19.30 uur een man of drieduizend op het gemeentelijk sportpark. “Het is prachtig om voor zoveel mensen te voetballen. Zo’n wedstrijd speel je niet elke dag, ik herinner me dat duel tegen De Graafschap van elf jaar geleden ook nog als de dag van gisteren. Dat gun ik mijn spelers ook, alleen niet met die uitslag. Het wordt fantastisch.”

Kaartjes kopen? Kijk op https://www.rfc2017.nl/1/165/nac-breda-komt-naar-rfc/ voor meer informatie!