West-Brabant-Vader-dochter-en-kleinzoon-verknocht-aan-DVO'60

DVO’60 vormt de rode draad in het leven van Piet van Osta (67), zijn dochter Cindy van Osta (42) en zijn kleinzoon Daan Bogers (12). Alle drie hebben ze een enorm sterke band met de Roosendaalse club, waar ze met veel liefde actief zijn als jeugdtrainer.

Nadat de vrouw van Piet van Osta bevallen was van dochter Cindy, bleef zij nog twee dagen langer dan nodig was in Bravis. Dat kwam gelukkig niet door gezondheidsklachten, maar dit had alles te maken met de voetbalclub die gelegen is pal achter het ziekenhuis. “Er was niemand thuis die voor haar kon zorgen. Het was weekend en ik was bij DVO’60 te vinden”, zegt Piet van Osta met een grote glimlach op zijn gezicht in de bestuurskamer van de voetbalclub. De andere tafelgasten, zijn dochter Cindy en kleinzoon Daan, moeten ook grinniken om de anekdote. Zij weten beiden niet beter dan dat het in de familie altijd over DVO’60 gaat. Net als hun vader en opa zijn de twee bovendien ook verslingerd aan de Roosendaalse vereniging, die een belangrijke rol speelt in hun leven.

DVO-VIRUS
Piet van Osta kreeg het DVO-virus met de paplepel in gegoten van zijn vader Piet. Piet junior keepte vele jaren in het eerste team van de club en na zijn lange voetbalcarrière is hij tot op de dag van vandaag vrijwilliger van de club. Naast de functie van secretaris is Van Osta trainer van de JO14-1, het elftal waar zijn kleinzoon Daan Bogers in speelt als centrale verdediger. Volgens de trainer is het een ‘talentvol en gezellig team, dat over vele jaren DVO’60 1 vertegenwoordigt’. Daan vormt op zijn beurt samen met een bevlogen ouder het trainersduo van de JO8-1 en daarmee is hij een van de jongste trainers van DVO’60. “Vorig jaar, toen ik de JO7-1 had, deden we veel speelse oefeningen, maar nu zijn de jongens oud genoeg om wat te leren over tactiek”, zo vertelt Daan, die klinkt als een volleerde eredivisiecoach.

MEISJESTEAMS
Cindy van Osta is trots op haar twee mannen, die beiden zowat elke dag op de club te vinden zijn. Zelf is ze ook veelvoudig present op sportpark Hulsdonk. Haar man Bas Bogers is trainer van het derde van DVO en zijzelf heeft de mini’s op woensdagmiddag onder haar hoede. “Ik heb zelf ooit in meisjesteams van DVO gepeeld en ook ik was verdediger. Door blessures ben ik al op jonge leeftijd gestopt, dus toen werd ik trainster. Dat doe ik nu nog steeds en daarnaast ben ik beheerder van de kantine. DVO’60 is één grote familie en gelukkig zijn er veel mensen die zich inzetten voor de club.”

DROOM
Piet was eigenlijk al een tijdje gestopt als jeugdtrainer, maar mister DVO vindt het erg leuk om het team van zijn kleinzoon te trainen. “Door de omgang met die kleine mannen blijf je zelf jong van geest en ik vind het leuk om hen bezig te zien.” Zijn kleinzoon heeft die hobby absoluut overgenomen. Sterker nog: hij mist zelden een wedstrijd van DVO 1 en ook de thuiswedstrijden van het damesteam laat hij amper schieten. Het is de grote droom van Daan om net zoals zijn opa het eerste van DVO’60 te halen. “De jaarlijkse voetbalquiz maakt én presenteert hij ook goed, dus wie weet schuilt er ook een toekomstig voorzitter in hem”, zegt zijn opa grinnikend. Niet voor het eerst kijkt Cindy met een trotse blik naar haar vader en zoon, die oneindig lijken te kunnen praten over DVO’60. De appel is niet ver van de boom gevallen, dat is overduidelijk.