Midden-brabant-west-brabant-tsc-damesteam-kampioenschap

De dames van TSC hebben een geweldige eerste seizoenshelft beleefd in de vierde klasse. In het tweede jaar na hun promotie beleggen ze de koppositie. Een tweede kampioenschap in drie seizoenen tijd lonkt.

Het is alweer drie jaar geleden dat de trainerscarrière van Rob van Hooff (40) uit het niets begon. Op verzoek van zijn vriendin Avelon hielp Van Hooff, zelf als spits actief in Nederland en België, het damesteam van VV Oosterhout door de laatste periode van het seizoen te trainen en coachen. Hij kon jammer genoeg niet voorkomen dat de resterende drie wedstrijden verloren gingen. Het trainerschap beviel hem echter wel en hij besloot zich daarom in het daaropvolgende seizoen ook aan dit team te verbinden.

VECHTMACHINE
In de rumoerige zomer die volgde besloten de dames de gevoelige overstap te maken naar TSC. Daar werd het team warm ontvangen en kon het een nieuwe start maken. Het begin van het eerste seizoen bij TSC verliep erg moeizaam. Twijfel sloeg toe bij de nieuwbakken trainer, want Van Hooff wist niet of hij wel de juiste persoon was om dit team te begeleiden. Hij besloot om zich nog verder te verdiepen in het trainersvak, bekeek online vele trainingsoefeningen en stelde een trainingsprogramma op voor zijn vrouwen.

Het vertrouwen bij trainer en speelsters groeide. Van Hooff ontwikkelde zich en onder hem groeide het team uit tot een echte vechtmachine. De resultaten waren er ook naar: alles werd gewonnen, met het behaalde kampioenschap als de kroon op dit mooie seizoen.

In het tweede seizoen bij TSC sloot vriend Dirk-Jan van Gerwen aan als assistent om de hoofdtrainer werk uit handen te nemen. Zo kwam er meer tijd vrij om spelers persoonlijk te begeleiden en beter te maken. Aan het begin van het tweede seizoen is er veel arbeid geleverd door trainers en speelsters en de vruchten daarvan werden bij de start van het nieuwe voetbaljaar geplukt: de eerste zes wedstrijden werden allemaal gewonnen. In de daaropvolgende duels ging het echter niet zo makkelijk en kwam het team in een dipje terecht. Door hard werken en goed trainen hebben ze aan het einde van het voetbaljaar weer behoorlijk kunnen presteren, met een vierde plaats als resultaat.

FIER
Van Hooffs doelstelling voor het huidige seizoen was een plaats in de top drie van de vierde klasse. Rob, Dirk-Jan en de dames van TSC Vrouwen 1 zijn ervan overtuigd dat dit ook behaald gaat worden en gezien de stand op dit moment zijn ze goed op weg. Het team gaat fier aan kop door de 25 behaalde punten uit 9 wedstrijden. Ze scoren er lustig op los en hebben inmiddels al meer dan veertig doelpunten gemaakt. Het is natuurlijk nog veel te vroeg om over een kampioenschap te praten, maar staf en speelsters zitten in een goede flow en werken hard om elke week weer het beste uit zichzelf te halen.

Wil je meer informatie over de club TSC? Klik hier.
Lees hier de krant van Oosterhout.

Foto: HermannOttoIsrael