Cas van Oers maakte deze week bekend te gaan vertrekken bij SC Gastel. Toekomstig trainer Bas Antens verleidde de 20-jarige voorhoedespeler voor een transfer naar BSC Roosendaal, de club waar hij in een eerder periode ook al voor uit kwam. Met Van Oers voegt de Burgerhoutse Sportclub een echte killer in de 16 toe aan de selectie voor het komende seizoen.

HappyPoint_desinfectie
Van Oers begon zijn carrière bij RKVV Roosendaal, waar hij in meerdere jeugdelftallen speelde. Als B-junior verruilde hij het rood voor de clubkleuren van stadsgenoot BSC Roosendaal. “Ik koos op dat moment om samen met mijn vrienden in één elftal te spelen.” De Roosendaler kende twee succesvolle seizoenen op Sportpark Vierhoeven, maar koos toch voor een stap hogerop bij SC Gastel. “Het elftal ambieerde niet om als selectie-elftal verder te gaan, wat ik op dat moment zelf wel graag wilde.” Van Oers maakte deel uit van de selectie van de dorpsclub, maar maakte veelal minuten bij het tweede elftal.

SC Gastel was niet geheel onbekend voor Van Oers. “Ons pa voetbalde er vroeger heel wat seizoenen en hij is er trainer van de Jo19-1, waardoor ik de club al een beetje kende.” In Gastel kende Van Oers heel wat pech met blessures, maar kijkt hij wel terug op een leerzame en mooie periode. “Het is een hele gezellige vereniging en kon het met iedereen goed vinden.” Ondanks zijn zwak voor SC Gastel koos de aanvaller afgelopen week toch voor een overstap naar BSC Roosendaal.

“We hadden bij SC Gastel een grote groep met veel concurrentie.” Bij BSC Roosendaal hoopt Van Oers op meer speelminuten en kijkt hij er naar uit om zich te bewijzen tijdens wedstrijden. “Persoonlijk denk ik ook dat ik in de vierde klasse beter uit de voeten kan.” Van Oers is blij met zijn transfer en is erg te spreken over zijn nieuwe club. “Het vernieuwde hoofdveld ligt er prachtig bij, wat natuurlijk een mooi pluspunt is.” Daarnaast is de aanvaller ook erg te spreken over zijn nieuwe team. “Ik ken al een aantal jongens bij de selectie en het is denk een leuke groep, daarnaast waren de gesprekken met Bas erg positief bevallen.” Persoonlijk heeft Van Oers mooie doelstellingen met zijn nieuwe club voor ogen. “Allereerst wil ik fit blijven, maar daarnaast wil ik graag belangrijk zijn voor het team en natuurlijk zoveel mogelijk minuten maken,” sluit hij mooi af.

Meer artikelen lezen over BSC Roosendaal? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over BSC Roosendaal.