west brabant-kruisland-tim-testers-roosendaal

Tim Testers (19) is een van de unieke pareltjes uit de jeugdafdeling van SC Kruisland. Hij doorliep alle jeugdteams van de club van het oranje en wit en lijkt als een van de weinige Kruislanders bij het eerste zondagelftal aan te kunnen haken. Testers geniet enorm van het hoge niveau in het team van Mounir El Fahmi en Bram Plomp.

De dinsdagavond voor de winterstop maakte Tim Testers zijn debuut op de training van Kruislands eerste elftal. De jeugdige aanvaller mag sindsdien elke week aansluiten bij de dinsdagse oefensessie. “Ik was in het begin wel echt gespannen, kende nog niemand uit dat team. Ik wist ook dat veel jongens daar al langer op hoog niveau speelden en ik dus moest aanpoten. Maar het zijn echt allemaal aardige gasten, die me goed hebben opgevangen.” Hij leert vanaf die eerste training ontzettend veel. “Het is twee keer raken en dan weer door, waar ik in de jeugd nogal eens wat kon pielen met de bal. Het tempo ligt hier veel hoger, de trainingen zijn pittiger en conditioneel zwaarder. Ik vind het leuk dat ik deze kans krijg om me te ontwikkelen, kan echt veel leren van de spelers uit het eerste.” Zijn eigen team is de Zaterdag 2 van Kruisland, dat geen eerste team op die dag heeft.

Mooi doel
Testers stond al langer bekend als een van de betere spelers uit de jeugdafdeling van Kruisland. Hij werd vaak doorgeschoven naar oudere elftallen, om de weerstand te verhogen. “Ik heb het in de jeugd hartstikke naar mijn zin gehad, speelde met mijn vrienden samen. Daarom heb ik ook nooit serieus overwogen om weg te gaan. Ik vind Kruisland gewoon een heel gezellige club, kan met iedereen goed opschieten.”

Het Kruislandse vlaggenschip zit vol mannen die barsten van de voetbalkwaliteiten, maar niet uit het dorp zelf komen. “Ik kan echt optimaal genieten van hun spel. Ik vind het belangrijk dat een eerste elftal een goed niveau aantikt en ben dan ook blij dat onze selectie dat doet. Het geeft je een mooi doel, om op dat niveau mee te kunnen.”

Toon
Bram Plomp en Mounir El Fahmi zijn de twee trainers van de tweedeklasser en Testers leert veel van hen. “In mijn eigen team sta ik op 10, Mounir zet me op de trainingen vaak rechtsbuiten of in de spits. Hij is veel met me bezig om me aan het tempo te laten wennen en hij benadrukt dat de vooractie en het aancoachen heel belangrijk zijn. Ook leer ik van ze wanneer ik alles moet geven en wanneer ik wat energie kan sparen.”

Hij mag nu dus elke dinsdag meetrainen en hoopt op den duur natuurlijk definitief de stap naar het eerste te zetten. Een tijdsdruk wil hij zichzelf niet opleggen. “Als Mounir en Bram zien dat ik er klaar voor ben, wil ik de stap graag zetten. Ik merk in ieder geval dat ik tot nu toe aardig aan kan haken, ik val niet uit de toon.”

Meer informatie over SC Kruisland? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Roosendaal.