west-brabant-the-gunners

“Bij een bloeiende vereniging als The Gunners werken we aan onze toekomst.” Het zijn de woorden van clubvoorzitter Mario van der List, die benadrukt dat volksclub uit Haagse Beemden zo veel mogelijk leden wil binden aan de vereniging.

Met een grote glimlach op zijn gezicht meldt Mario van der List zich in de kantine van The Gunners. De clubvoorzitter heeft zojuist op de vroege zaterdagochtend staan kijken bij een potje van de JO7-1 en dat zijn wedstrijden naar zijn hart. “Het is prachtig om die jonge ventjes achter een bal aan te zien hollen”, zegt hij. Van der List vindt het fijn om met eigen ogen te zien dat de duels goed verlopen.

“In onze seniorenafdeling verliezen we de laatste jaren leden, maar gelukkig is de aan was van jongens en meisjes bij de mini’s groot. Het is extreem belangrijk dat kinderen en ouders het direct naar hun zin hebben bij The Gunners, want zij vormen de toekomst van onze club.”

Van der List voetbalde vroeger bij The Gunners, zijn zoon werd er ook lid en zo rolde hij in de ene na de andere vrijwilligersrol. De Bredanaar hoopt dat dat vele ouders zijn voorbeeld volgen bij de club uit Haagse Beemden. “Als club hebben we een voorbeeldfunctie in de wijk. Kinderen krijgen hier een stukje opvoeding mee en ook ouders willen we begeleiden met trainerscursussen. Iedereen moet graag bij de club komen.”

The Gunners telt zo’n 460 leden en de club probeert met vele evenementen het saamhorigheidsgevoel steeds weer te versterken. “Financieel hebben we het niet breed, maar toch regelt de activiteitencommissie veel leuke dingen bij de club. Daar heb ik veel respect voor. We hebben hier veel trouwe vrijwilligers en hopelijk enthousiasmeren zij ook anderen. Want zonder betrokken (kader) leden en sponsoren is het runnen van een amateurclub haast onmogelijk. Goed voorbeeld doet hopelijk volgen.”

Wil je meer informatie over de club The Gunners? Klik hier.