Met een lach en een traan vierde RKSV Taxandria in het weekend van 14 en 15 juni haar allerlaatste feestje ooit. In het nieuwe voetbalseizoen gaat de roemruchte Oisterwijkse voetbalclub verder als Trinitas Oisterwijk door een fusie met dorpsgenoten Nevelo en RKSV Oisterwijk.

In een fantastisch decor met onder andere de nu al fameuze SRV-wagen, tenten en een paar heuse palmbomen van de firma Moonen troffen vele leden en oud-leden elkaar. Nadat de festiviteiten vrijdagavond eerst met een veteranentoernooi en daarna door voorzitter Stephan van Sante waren afgetrapt, las Karin van den Heuvel een emotioneel gedicht voor uit de speciale Jubileumgids 1944/2019. In het tijdelijke museum in de kantine werden volop oude herinneringen opgehaald. Het onderlinge toernooi op zaterdag verliep in een rustig en gezellig sfeertje. Onder leiding van een toen nog energieke evenementencommissie werd om 10.00 uur afgetrapt. De uitslagen van de wedstrijden konden zelfs worden nagelezen op de tv-schermen in de kantine.

Penaltybokaal
In aanwezigheid van kleindochter Emma en dochter Corien werd vervolgens om 15.00 uur de allerlaatste Jos v.d. Bosch-penaltybokaal gehouden. Was weer een speciaal moment. Tot Vrijwilliger van het jaar werd Rick Heijstee uitgeroepen, Corien de Jong werd Vrijwilligster van het jaar en Ton Willems zelfs Vrijwilliger van de Eeuw! Zeer verdiend allemaal. Na de finalewedstrijden was het aan het eind van de middag tijd voor het geweldige spektakelstuk: “Een tegen 100”. Het eerste elftal nam het op tegen ongeveer 100 (of meer) jeugdleden (zie foto). Dat werd een erg leuke wedstrijd.

Laatste Feest
Natuurlijk ontbraken de druk bezochte feestavonden op vrijdag- en zaterdagavond niet. Tot in de kleine uurtjes kwam er een variëteit aan optredens van zangers en muziekstijlen langs met voor elk wat wils, zullen we maar zeggen. Een zeer geslaagd slotfestijn kortom, waar de hele Taxandria-familie met volle teugen nog een keertje van heeft kunnen genieten!! Met dank aan de vele vrijwilligers en sponsors uiteraard.
Voor veel van de Taxandrianen was het de laatste keer dat ze Sportpark De Gemullehoeken betraden. Moet een vreemde gewaarwording zijn geweest, met ook daar weer een lach en een traan waarschijnlijk. De club hoopt alle na de zomer op Den Donk terugzien, waar de club er alles aan zal doen om met Trinitas datzelfde familiesfeertje met nieuwe prachtige tradities te creëren.

Trinitas Oisterwijk
Op zondag 30 juni vindt de officiële oprichting van V.V. Trinitas- Oisterwijk plaats. Om 16.00 uur zullen de 3 voorzitters van Nevelo, R.K.S.V. Oisterwijk en Taxandria de fusie formeel beklinken door middel van ondertekening van de notariële stukken. Dit zal plaatsvinden op de middenstip van het huidige Nevelo-hoofdveld. De locatie gaat om 15.00 uur open. Iedereen is welkom om deze plechtigheid bij te wonen.