west-brabant-sv-bosko-bergen-op-zoom

BERGEN OP ZOOM – Bart Dietvorst (31) is na het vertrek van Paolo Fortunati de nieuwe aanvoerder bij SV Dosko. Zijn rol is door het aanvoerderschap niet erg veranderd, al heeft de ploeg door de kost van een hoop nieuwe spelers zelf wel een gedaanteverwisseling ondergaan. Dat kostte wel even tijd, en punten, voordat de puzzelstukjes steeds beter in elkaar gingen vallen.

Net zoals Dietvorst zijn nieuwe medespelers beter ‘begrijpt, voelen vooral ook de vele nieuwelingen die dit seizoen neerstreken op Sportpark Meilust zich meer op hun plek. “Het duurde inderdaad even voordat we aan elkaar gewend waren. Veel nieuwe spelers inpassen zorgt er meestal voor, dat er in de verschillende linies nogal wat automatismen ontbreken. Dat was bij ons dus ook het geval. Hierdoor kregen we door persoonlijke fouten vaak doelpunten tegen en ontbrak voorin de positionering voor de goal, eindpass of afwerking. Dat gaat de laatste wedstrijden steeds beter en beter.”

Dietvorst is bovendien veel met fitheid, sport en bewegen bezig. Zeker in zijn baan als docent lichamelijke opvoeding op het Bergse Mollerlyceum. Maar ook bij SV Dosko ziet hij fitheid als een belangrijke voorwaarde om goed te kunnen presteren, zéker op het niveau waarop ze spelen en waarop het ook de ambitie heeft om ‘mee te doen’. “Het doel dit jaar is in het linkerrijtje meedraaien, het liefst bovenin en wellicht een periode pakken. Dit kunnen wij als team halen wanneer wij hard blijven trainen, zodat we fit zijn als er prijzen verdeeld worden.”

De verdediger speelt, op een uitstapje van drie seizoenen naar RKSV Halsteren na, samen met zijn tweelingbroer Rob al achttien jaar voor SV Dosko en is derhalve een echter Doskoaan. Hij maakte dan de successen en promoties mee, maar ook de degradatie uit de hoofdklasse. Toch ziet hij voldoende potentie om weer op dat niveau te kunnen spelen.

“De selectie is sterker dan vorig seizoen. Naast het feit dat er meer jonge en fittere spelers bij zijn gekomen zijn er ook spelers op meerdere posities inzetbaar en dat zorgt voor meer concurrentie. Het is wel zo, dat het niveau van de teams in deze eerste klasse West 2, hoger is dan in Zuid 1. De meeste teams komen om te voetballen en zullen niet snel met elf spelers voor de goal gaan liggen. Dus moeten we wel zelf nóg meer aan de bak om wedstrijden te winnen. Ik denk zeker, dat wij met dit team mee zouden kunnen draaien in de hoofdklasse. Niet om bovenin mee te draaien of te spelen om de prijzen maar we hebben in dit team voldoende kwaliteit.”

Hoewel hij de dertig inmiddels is gepasseerd denk hij er voorlopig nog niet aan om ook, net als enkele van zijn voetbalvrienden, een stap terug te zetten. Daarvoor is hij nog te ambitieus op dit moment. “Het lijkt me mooi om samen met mijn broer en met deze huidige spelersgroep nog een jaartje of twee op zo hoog mogelijk niveau te spelen. Daarna komt dan wellicht het moment om aan te sluiten bij vrienden in het tweede elftal. Tot die tijd ga ik er echter alles aan doen om met SV Dosko zo goed mogelijk te presteren.”

Meer informatie over SV Dosko? Klik hier.
Klik hier voor nog een artikel over SV Desko.