west-brabant-dvvc-suat-tasci-oosterhout

Het eerste team van vijfdeklasser DVVC telde vorig seizoen slechts veertien spelers en toch wist Suat Tasci met die krappe groep de nacompetitie te halen. De trainer vertrekt na dit voetbaljaar bij de club uit Dongen. Hij wil afscheid nemen in stijl. “Ook nu gaan we meestrijden om promotie.”

Een paar jaar geleden hielp Suat Tasci als trainer van DVVC 2 de club uit de brand toen de positie van hoofdtrainer plotseling vacant was. Hij maakte de afspraak met het bestuur dat hij tussentijds kon vertrekken en FC Drunen hengelde hem binnen. Toen Johan Dijkstra DVVC na het seizoen 2015/2016 verliet, klopte die club wederom bij Tasci aan. “Kennelijk heb ik een goede indruk achtergelaten en daardoor was ik gevleid”, zo blikt hij terug op die periode. “Ik heb DVVC leren kennen als een gezellige en warme vereniging en had na de degradatie uit de vierde klasse veel zin om het team weer op te bouwen.” Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Tasci daarover: “Ik trof een ongemotiveerde spelersgroep aan, terwijl ik bloedfanatiek ben. Het boeide sommige gasten niets als ze een partijtje verloren, of ze lieten zomaar hun mannetje lopen. De trainingsopkomst was ook niet best. Daar was ik niet over te spreken. Ik heb veel gesprekken gevoerd met spelers en afspraken gemaakt. Ik zei: Als we willen bouwen, moeten we als één team aan de bak.”

VEERTIEN MAN
De aanpak van de oud-trainer van onder meer HHC’09, Neerlandia’31 en Hedel wierp zijn vruchten af. In zijn eerste jaar eindigden de groen-witten op de vijfde plek en vorig jaar finishte DVVC op een vierde plek, die goed was voor de nacompetitie. “Dat was een ongeloofl ijk knappe prestatie”, zegt Tasci. “We hadden een spelersgroep van slechts veertien spelers en toch troefden we grotere clubs met meer mogelijkheden af. Soms reisden we slechts met elf spelers af naar uitwedstrijden. Bizar eigenlijk, maar we flikten het toch om te spelen voor promotie. Helaas gingen we in de eerste ronde direct onderuit, maar iedereen bij DVVC was terecht trots.”

NACOMPETITIE
Dit jaar heeft Tasci iets meer te kiezen. In zijn derde en seizoen jaar bij de Dongense club heeft hij de beschikking over negentien spelers. De trainer constateert halverwege het seizoen dat hij ook met deze selectie kan meestrijden om promotie. “We hebben nu elf duels gespeeld en ik vin dat we voor geen enkele tegenstander onderdoen. Als iedereen fit blijft, moet de nacompetitie opnieuw haalbaar zijn. Die prestatie zou geweldig zijn voor de club en voor mij zou het een mooi afscheid zijn.”

kan meestrijden om promotie. “We hebben nu elf duels gespeeld en ik vin dat we voor geen enkele tegenstander onderdoen. Als iedereen fit blijft, moet de nacompetitie opnieuw haalbaar zijn. Die prestatie zou geweldig zijn voor de club en voor mij zou het een mooi afscheid zijn.”

Meer informatie over DVVC? Klik hier.
Klik hier voor de hele krant van Oosterhout.