west-brabant-peter-hage-saamhorigheid-bij-whs

Eindigen in de top-drie, een periodetitel pakken én dus nacompetitie als toetje spelen in de zaterdag derde klasse. Het zijn de doelstellingen die linksbuiten Peter Hage (22) van WHS uit Sint-Annaland opsomt. “Dat is wat we als team met elkaar hebben uitgesproken om naartoe te werken.”

SINT ANNALAND – Vorig seizoen werd WHS vierde, pakte een periode en werd het uiteindelijk uitgeschakeld in de nacompetitie. Toch gaat de lat bij de ‘Stallanders’ ietsje omhoog. “ Het is nog vroeg in het seizoen om te zeggen of die doelstellingen werkelijkheid gaan worden, maar met deze groep heb ik er alle vertrouwen in dat dat moet lukken. Veel individuele klasse maar ook als team zijn we hecht en we wat we aan elkaar hebben.”

Momenteel zijn Hage en WHS nog wel wat verwijderd van de uitgesproken doelen en vinden ze zichzelf terug in de middenmoot. De Zaterdag derde klasse B is dit jaar een erg sterke klasse, met eigenlijk alleen maar goede tegenstanders. In deze klasse kan echt iedereen van elkaar winnen. De afgelopen wedstrijden hebben we veel pech gehad. We krijgen kansen maar maakten ze niet af. Wanneer dat gebeurd, dan betekent dat vaal dat de foutjes die je zelf maakt wél worden afgestraft en je niet wint of punten pakt. Onze prestaties zijn gewoon te wisselvallig. De gecreëerde kansen moeten we, ik zelf ook, nog meer gaan benutten, want we vergeten onszelf te vaak nog te belonen helaas.”

WHS is al jarenlang een ploeg die prima presteert in de derde klasse, een niveau wat volgens Hage dan ook past bij de club. Toch heeft men in de toekomst nog sportieve ambities. WHS doet al een aantal jaar goed mee in de derde klasse, met deze jonge groep die we nu hebben proberen we stabiliteit en vastigheden te creëren. Op dit moment spelen we dan ook op het juiste niveau. De doelstelling is wanneer deze punten op het gewenste niveau zijn, wellicht een klasse hoger te gaan spelen.”

Ambitie om elders te gaan spelen, heeft de inwoner van Sint-Annaland zeker niet. “Zeker niet! Bij WHS heb ik het prima naar mijn zin en ik vind het mooi om het WHS-shirt te dragen. De sfeer is goed binnen heel de vereniging. WHS is echt een dorpsclub waar iedereen elkaar kent maar ook voor iedereen toegankelijk is.

Jongens, meisjes en ouderen op elk niveau zijn welkom op de club. WHS organiseert veel leuke activiteiten en toernooien voor zowel jong als oud. Voorbeelden hiervan zijn het organiseren van de avond 4-daagse, internationale jeugdtoernooien en G-toernooien, voor spelers met een beperking, met bekende (ex)profvoetballers. Dit alles zorgt voor een leuke saamhorigheid binnen de club en ik ben trots daar onderdeel van uit te maken.”

Wil je meer informatie over de club WHS? Klik hier.
Lees hier de krant van Bergen op Zoom.